Postao je prvi hrvatski golman u Premier ligi. Ekspresno je primio dvije golčine

Foto: EPA

IVO GRBIĆ je prije pet dana prešao iz Atletico Madrida u Sheffield United. U tako malo vremena je već branio u dvije utakmice za posljednjeplasiranu momčad Premiershipa, primio čak sedam golova, ušao u povijest hrvatskog nogometa te se ozlijedio.

U samo pet dana branio u dvije utakmice, primio sedam golova, ušao u povijest hrvatskog nogometa...

Prvo je u debiju za novi klub primio pet golova u domaćem porazu 2:5 od Brightona u FA kupu. Slijedio je Grbićev povijesni nastup u engleskom prvenstvu. Naime, time što je stao na gol na utakmici kod Crystal Palacea u 22. kolu, postao je prvi hrvatski golman koji je nastupio u Premier ligi. Ivan Katalinić je branio za Southampton od 1980. do 1983., ali to je bila era prije Premier lige. Zatim je Stipe Pletikosa bio u Tottenhamu tijekom sezone 2010./11., ali je branio samo u FA kupu. 

Nemoćan kod golčina

Tako da je Grbićev debi u možda najatraktivnijem nacionalnom prvenstvu povijesni događaj za njega, ali i hrvatski nogomet. No ovaj golman ga se neće sjećati po dobrom. Već je do 27. minute primio dva gola. Ipak, Grbića se ne može kriviti ni za jedan. Eberechi Eze krasno je zabio oba. Prvi u 17. minuti žonglerskim bacanjem na centaršut, a drugi sjajnim udarcem pod prečku deset minuta kasnije.

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ GOLOVE KOJE JE PRIMIO GRBIĆ

Grbić je zatim morao napustiti igru. Početkom drugog poluvremena dobio je udarac u glavu prilikom sudara sa suparničkim napadačem Jean-Philippeom Matetom. Uvjeravao je klupu da može nastaviti igrati, ali nije mu uspjelo. Zamijenio ga je Wesley Foderingham, koji je primio gol za poraz 3:2, kojim je Sheffield ostao na zadnjem mjestu, devet bodova od opstanka. 

Napustio Atletico tri i pol godine nakon transfera iz Lokomotive

Grbić (28) je u ljeto 2020. prešao iz Lokomotive u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. U slavnom klubu je u iduće tri i pol godine branio u samo 14 utakmica, pa je u aktualnom prijelaznom roku napustio klub uz odštetu od 2.5 milijuna eura. 

Pročitajte više