navijači

Potresna slika kaosa u Meksiku. Zašto su roditelji sinčiću skinuli dres?

Screenshot: Youtube

SVIJET su užasnule scene neviđenog huliganskog divljanja na stadionu El Corregidora u meksičkom Queretaru, na kojem je istoimeni domaćin trebao igrati protiv aktualnog prvaka Atlasa. Umjesto prijenosa utakmice Meksiko je gledao nevjerojatnu okrutnost huligana spomenutih klubova. 

Oni su se brutalno tukli po tribinama stadiona, tunelima, svlačionicama, u kanalu koji dijele tribine od travnjaka te na terenu. Snimke prikazuju kako se u više situacija vidi da se grupe huligana iživljavaju na beživotnom tijelu jednog neprijatelja te kako razularena rulja s tih izmrcvarenih tijela skida odjeću žrtve.

To je ritual koji su meksički huligani preuzeli od tamošnjih narko-kartela. Njime se suparnička žrtva dodatno ponižava. Tamošnjim huliganima je posebno važno skinuti dres onesviještenom, a sudeći po snimkama i vjerojatno ubijenom protivničkom članu. Međutim, to ne rade samo protivničkim huliganima, nego i običnim, mirnim navijačima.

Tako je nastala jedna od najpotresnijih scena s El Corregidora. Prikazuje oca i majku kako bijeg od razularene huliganske rulje traže trčeći po travnjaku držeći za ruke dva sinčića, kojima skidaju dresove da ih brutalni sadisti ne bi po njima identificirali kao neprijatelje i linčovali.

Pročitajte više