Potresni Cro Copov povratak: Da, ovo je najvjerojatnije kraj!

MIRKO FILIPOVIĆ preko Frankfurta se vratio iz SAD-a. Vidno potresen, sa sašivenom arkadom i tamnim naočalama. Poraz od Dos Santosa zavio je u crno čitav njegov tim. Cro Cop, očekivano, nije bio raspoložen za analize. Nije otkrio hoće li se u budućnosti zaista posvetiti ribolovu u Privlaci ili će negdje ipak pronaći snagu za novi pokušaj.

> Pokrajac: Nisam razočarao, nova prilika u UFC-u će stići

"Trenutačno nisam raspoložen za detaljnije analize. Bit će vremena.", riječi su koje je Mirko uspio procijediti, prolazeći pored novinara.

Ipak, začulo se pitanje, Mirko je li ovo kraj?

"Nevjerojatnije.", rekao je borac koji je u dugogodišnjoj karijeri prošao mnoge uspone i padove.

Pitanje je ima li u njemu žara za još jedan pokušaj. Navodno je za sutra najavio detaljniju analizu onoga što se dogodilo u Dallasu.

Žižanović: Ja sam kriv

Nešto raspoloženiji za izjave bio je Mirkov trener  Marijan Žižanović - Žiža, koji je za Index rekao:

"Nakon takve borbe svatko se loše osjeća. Mi smo se praktički cijelo ljeto pripremali za to. Dio krivice je i na meni kao glavnom treneru Cro Cop teama. Na nekim se stvarima trebalo više raditi. Mislio sam da je to dovoljno. Bez obzira na sve, Mirko će u dogovoru sa svojom obitelji odlučiti je li to kraj ili ići dalje."

Radi li se o psihičkoj pripremi ili o tehničkom dijelu?

"Baš se ne radi o psihičkoj pripremi, radi se o nekim tehničkim detaljima. Recimo o tajmingu i slično. Psihički je on bio spreman prije borbe, o tome ne možemo govoriti. Duga je to priča, neke sam stvari trebao već prije promijeniti."

Iako nije htio podcjenjivati Dos Santosa, Žiža je ipak rekao:

"Sada se može reći da je Dos Santos veliki zalogaj. Bez uvrede za njega, Brazilac je tek 10 posto od onog što je Mirko prije tukao. Pa on se borio protiv najboljih udarača svijeta. Sigurno je u borilačkim sportovima kada se sportovi uzmu u obzir, kick boks, ultimate fight...Mirko je najveći borac današnjice. On nije bio prestrašen. Postojala je blokada, a to se svakome može dogoditi."

Žižanović je na kraju zaključio:

"Ja mislim da bi Mirko trebao ostati i iz inata pokazati što može. I dalje mislim da on može osvojiti UFC-ov pojas. Treba sjesti i dogovoriti s menadžerom Lučićem što raditi. I dalje mislim da on može osvojiti UFC-ov pojas."

Pročitajte više