Potter: Ne znam što će biti s Kovačićem. Volim ga, ali ja na ljeto ne odlučujem

Foto: Profimedia

REPREZENTATIVNA pauza je za Chelsea došla baš u loše vrijeme. Graham Potter je u zadnje četiri utakmice prije odmora uspio prodrmati momčad pa je dobio tri zaredom prije nego što je u zadnjoj odigrao 2:2 s Evertonom tako što je primio gol u 89. minuti.

Chelsea danas u 29. kolu Premier lige kod kuće protiv Aston Ville traži nastavak dobre forme, a trener Graham Potter je uoči utakmice na press-konferenciji govorio o budućnosti kluba i onome što njega i suigrače čeka na kraju ove, za njih ipak neuspješne, sezone.

Chelsea mora olakšati budžet

Potter i njegov prethodnik Thomas Tuchel su ove sezone na nove igrače potrošili više od 600 milijuna eura, čime su porušili apsolutno sve rekorde. No, osim ako se ne dogodi čudo, sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka, što će Chelseaju donijeti goleme gubitke koji se već sad procjenjuju na barem 140 milijuna eura.

Chelseajev menadžer će se tako na ljeto morati riješiti određenog broja igrača kako se ne bi doveo u probleme s financijskim fair-playom. Među njima su neki koji na ljeto ulaze u zadnju godinu ugovora pa bi mogli biti prodani da ih se ne izgubi bez odštete. Jedan od tih igrača je i Mateo Kovačić koji bi, kako piše Daily Mail, na ljeto mogao napustiti klub.

"To su sve veliki igrači, odlični momci koje bih volio imati i dalje. No, ne pita se samo mene, ne odlučujem ja. To su komplicirane stvari koje uključuju i klub i igrača i puno drugih stvari na koje ja ne mogu utjecati", rekao je Potter i dodao:

"Iznimno poštujem Matea. On ima važnu ulogu u momčadi, bio je i kapetan, ali ostanak ovisi samo o njemu i o klubu. Ovo nije idealan svijet u kojemu radimo. Neke stvari na ljeto neće biti lake, ali takav je život."

Kovačića želi Dortmund

Novi vlasnici Chelseaja navodno nemaju ništa protiv prodaje Kovačića, što Chelseajevim navijačima nije najbolje sjelo. Oni iznimno cijene hrvatskog reprezentativca koji je za Chelsea odigrao već 211 utakmica otkad je 2019. došao iz Reala za 40 milijuna eura.

Engleski mediji pišu da je za Kovačića dosta zainteresirana Borussia Dortmund koja će na ljeto ostati bez Judea Bellinghama, a nedostaje joj pravi lider u ekipi. Pojavila se i informacija da ga Pep Guardiola želi u Manchester Cityju i teško je očekivati da će i sljedeće sezone biti na Stamford Bridgeu.

 

Pročitajte više