Potvrđen težak udarac za Dinamo uoči Hajduka. Jakirović otkrio kojih igrača neće biti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TRENER Dinama Sergej Jakirović rekao je da Stefan Ristovski (31) i Dario Špikić u nedjelju u 18 sati neće igrati protiv Hajduka na Poljudu u desetom kolu SuperSport HNL-a. Obojica su bila upitna i prije konferencije za medije na kojoj je Jakirović potvrdio njihove probleme.

"Očekuje nas dobra utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Treba nam odličan rezultat da bismo zaustavili Hajduk i nadam se da ćemo biti na visokoj razini. Na raspolaganju su svi igrači osim Darija Špikića i Stefana Ristovskog. Ne želim riskirati s njima jer bismo ih mogli izgubiti na duže vrijeme", rekao je Jakirović.

Ristovski je bio lijek za Livaju

Izostanak Ristovskog za Dinamo je težak iz više razloga. Jedan je njegova svestranost. Makedonski reprezentativac je podjednako dobro igrao i na svojoj tradicionalnoj poziciji desnog beka i na stoperu. Skupio je 12 nastupa ove sezone.

Drugi i još važniji razlog je to što se baš Ristovski pokazao najboljim Dinamovim lijekom za Marka Livaju. U derbiju na Poljudu prošle sezone (0:0), kojim je Dinamo osigurao naslov prvaka, Igor Bišćan došao je na ideju da Ristovski zaigra flastera na Livaji. Funkcioniralo je odlično i najbolji igrač Hajduka je bio daleko od svoje zone komfora.

Špikić je asistirao za gol protiv Hajduka, a sad neće igrati

Špikić je standardni prvotimac Dinama. Krilni napadač također ima 12 nastupa u aktualnoj sezoni. Postigao je dva i asistirao za jedan gol zagrebačkog kluba. Odlično je ušao u sezonu postigavši golove protiv Astane (4:0) u kvalifikacijama za Ligu prvaka i praške Sparte (3:1) u play-offu Europa lige.

Jedinu asistenciju zabilježio je upravo protiv Hajduka, kada je splitski klub na Maksimiru u prvom kolu domaćeg prvenstva slavio 2:1.

Pročitajte više