Potvrđen veliki revanš na UFC 197: Jones protiv Cormiera, Mighty Mouse protiv zlatnog olimpijca

Foto: UFC

UFC je konačno u službeno potvrdio datum povratka bivšeg prvaka Jona Jonesa u oktogon. Na UFC 197 u Las Vegasu 23. travnja borit će se protiv prvaka Daniela Cormiera koji drži pojas poluteške kategorije oduzet Jonesu nakon problema sa zakonom.

Jones se nije borio otkako je obranio pojas protiv Cormiera jednoglasnom odlukom sudaca u siječnju 2015. godine. Nakon što je uhićen zbog prometne nesreće, titula mu je oduzeta. Cormier je uzeo pojas pobjedom protiv Anthonyja Johnsona i jednom ga uspješno obranio protiv Alexandera Gustafssona.

“Ovaj revanš je bio suđen. Jones se do sada ispričavao i dizao utege od posljednje borbe, dok sam ja napredovao i pobjeđivao najbolje na svijetu. Ovaj revanš s Jonesom je novo poglavlje, i bit će to potpuno drugačija priča”, rekao je Cormier.

Čim je UFC službeno potvrdio datum revanša, ovaj put u obrnutim ulogama, Jones i Cormier oglasili su se na Twitteru i Instagramu.

Jones je komentirao najavni plakat UFC-a na kojem Cormier drži “njegov” pojas i napisao: “Teško je gledati ovu sliku. #Champion2016 #Motivation”.

Cormier je na svom Twitteru Jonesu poručio: “Ne mogu dočekati! JonnyBones, obojica smo znali da 3. siječnja nije bio kraj”.

Mighty Mouse osmi put brani UFC-ov pojas

 

Henry Cejudo, zlatni američki olimpijac u hrvanju sa OI 2008., dobio je priliku života. Na istom eventu borit će se za pojas UFC-ove muha kategorije protiv prvog i jedinog prvaka Demetriousa “Mighty Mousea” Johnsona koji je od 2012. sedam puta obranio naslov.

Cejudo je američki junak sa Olimpijskih igara 2008. kada je osvojio najsjajniju medalju, a četiri godine kasnije u Londonu se oprostio od hrvanja nakon poraza uz ovacije s tribina. U UFC-u je debitirao 2014. i nanizao četiri pobjede (Dustin Kimura, Chris Cariaso, Chico Camus, Jussier Formiga), i u Las Vegasu 23. travnja ima priliku ponovo postati svjetski broj 1.

“Osjećam se ponosno. Želim zahvaliti UFC-u na prilici da se borim za svjetsku titulu. Ovo je moj trenutak, moje vrijeme, stiže novi prvak. Pripremite se. Pobijedit ću za SAD i za “la raza latina”, moj prekrasni i voljeni Meksiko. Aztečki ratnik dolazi”, poručio je Cejudo.

Pročitajte više