Boks

Povetkin odgodio revanš protiv Whytea. Evo što to znači za Babićev meč protiv Moline

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RUS Aleksandar Povetkin neće se boriti protiv Dilliana Whytea u revanšu 30. siječnja sljedeće godine.

Podsjetimo, Povetkin je svladao Britanca nokautom u njihovoj prvoj borbi 22. kolovoza. Za revanš je prvotno bio izabran 21. studeni, ali je Povetkin morao otkazati zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Datum revanša između Whytea i Povetkina bit će objavljen naknadno

Tada je završio u bolnici, a simptomi su mu se u međuvremenu vratili te je ponovno hospitaliziran. Njegov menadžer Andrej Rijabinski je za rusku novinsku agenciju TASS kazao kako od meča ništa neće biti ni 30. siječnja.

"Morao je ponovno otići na pregled. Neki dan su ga pustili iz bolnice i sad započinje s treninzima, a pod nadzorom liječnika ćemo postepeno povećavati njihov intenzitet. Boks donosi ozbiljno opterećenje za tijelo i neću dozvoliti da riskiramo s njegovim zdravljem. Ništa od borbe u siječnju. Podcijenili smo posljednice virusa, nije sve prošlo tako glatko kako smo mislili da će proći. Razgovarat ćemo i odrediti datum borbe kada shvatimo u kojem ritmu možemo nastaviti s pripremama", rekao je Rijabinski.

Na tom se događaju trebao boriti i hrvatski teškaš Alen Babić protiv Erica Moline. Njegov meč je sada također pod znakom upitnika.

Pročitajte više