Povijesna sramota Dinama: Naftaš izbacio "Modre" iz borbe za Kup

NAFTAŠ IVANIĆ izbacio je Dinamo već u osmini finala iz borbe za Kup. Dinamovi snovi o dvostrukoj kruni raspršili su se u Ivanić Gradu gdje je zagrebački klub poražen rezultatom 3:2. Heroj utakmice bio je Franjo Božić, koji je s dva zgoditka "potopio" Zagrepčane.

Da se povijest ponavlja pokazuje i rezultat kojim je Dinamo (tadašnja Croatia) izbačena u Dugom selu 1998. godine. I tada je Dinamo izbačen rezultatom 3:2 i to u 1/16 Kupa.

Dinamo je u jedanest kola, odnosno 990 minuta igre do sada primio tek tri gola, da bi u Ivanić Gradu u 80 minuta primio isti broj zgoditaka.

"Modri" su poveli golom Eduarda da Silve u 10. minuti. Izgledalo je da će zagrebački klub rutinirano doći do pobjede, no, domaćini se nisu predali, te su u 37. minuti uspjeli izjednačiti golom Manjarića.

Senzaciju je nagovijestio Božić u 54. minuti, kada je u potpunosti šokirao "Modre" i postigao gol za 2:1.

Silvio Marić imao je priliku izjednačiti rezultat. Nakon nabačaja Dumitra Mitua u 80. minuti "Mara" šalje loptu pokraj vratnice.

Nakon brze kontra akcije u 82. minuti Franjo Božić postiže svoj drugi pogodak na utakmicu i gasi Dinamove nade o dvostrukoj kruni.

Zoran Mamić pokušao je zaprijetiti nekoliko minuta prije kraja, no domaći vratar obranio je njegov udarac.

U sučevoj nadoknadi od četiri minute Marić je ponovo pokušao zaprijetiti, no niti on nije uspio.

Ipak, Vedran Ćorluka je u sučevoj nadoknadi postigao drugi gol za Dinamo. Pogodio je glavom nakon nabačaja Eduarda Da Silve, no nije ostalo vremena da Dinamo uspije izjednačiti.

Sučevim zviždukom Dinamo se već u osmini finala oprostio od natjecanja za Rabuzinovo sunce.

U preostale dvije utakmice osmine finala hrvatskog Kupa Cibalia je dočekala Kamen Ingrad, dok je Moslavina gostovala kod Vinogradara.

Domaćini su poveli već u 9. minuti golom Kneževića. No, gosti iz Velike agresivnom su igrom stigli do izjednačenja početkom drugog poluvremena, strijelac za 1:1 bio je Lakić.

Za 1:2 pogodio je Čaval samo četiri minute kasnije, dok je treći gol za Kamen Ingrad zabio Brajković s bijele točke u 69. minuti.

ajem prvog poluvremena Kiseljak izjednačio rezultat na 1:1.

Od 71. minute Vinogradar je ponovo poveo zgoditkom Vučkovića.

Nakon udarca s bijele točke Vinogradar pogotkom Sabljića povećao je rezultat na 3:1, da bi pet minuta prije kraja Moslavina golom Rekarića smanjila razliku na 3:2.

Ranije odigrano:
Segesta Sisak - Hajduk Split 1:2 (produžetak)
Hrvatski dragovoljac - Varteks Varaždin 0:2
Rijeka - Međimurje Čakovec 3:1
Osijek - Inter Zaprešić 2:0
Slaven Belupo Koprivnica - ZET Zagreb 5:0

Pročitajte više