Povijesni dan za hrvatski karate: Na EP u Zurichu osvojene četiri bronce!

KARATE reprezentacija Hrvatske postigla je nevjerojatan uspjeh prvog dana 46. Europskog prvenstva u Zürichu. Osvojene su četiri bronce, a odličja su pored Mirne Šenjug ponijeli Ana Marija Čelan, Pero Vučić i Ivona Tubić.

Ana Marija Čelan osvojila je svoju treću medalju na europskim prvenstvima, u kategoriji preko 68 kilograma. Do odličja je Čelan stigla kroz repasaž, na sebi svojstven način, dvjema pobjedama u zadnjim trenucima s 1:0. Tako je u posljednjim sekundama savladala prvo Grkinju Poulidou, a potom i Švicarku Cargill.

Pero Vučić osvojio je brončano odličje u kategoriji preko 84 kilograma. Za njega je to prva europska medalja u teškoj kategoriji, a izborio ju je također kroz repasaž. U polufinalu je Vučić poražen od dvostrukog europskog prvaka, Nijemca Hornea s 3:0, ali potom je do medalje stigao pobjedom nad Nizozemcem Sheppardom 5:3. Valja reći i da se Vučić borio s ozlijeđenim uhom i napuknutim bubnjićem, što su ozljede zadobivene u četvrtfinalnom srazu s Crnogorcem Cecunjaninom.

Ivona Tubić do medalje je došla u kategoriji do 68 kilograma. Nakon poraza od Coste u 1. kolu (1:3), Tubić je nanizala tri pobjede u repasažu. Bila je bolja od Austrijanke Kaup 2:0, od Dankinje Foged 1:0, da bi u borbi za broncu bila uvjerljiva protiv Slovakinje Ivane Višnovske s 4:0.

Podsjećamo, prva je tijekom dana do medalje od hrvatskih predstavnika stigla Mirnja Šenjug. Ona je u katama u borbi za broncu bila bolja od Talijanke Bataglie 3:2 i tako osvojila svoju šestu uzastopnu medalju na europskim prvenstvima.

Pročitajte više