Povijesni dan za hrvatsko žensko skijanje. Ovo se nikad nije dogodilo

Foto: EPA

ZRINKA LJUTIĆ osvojila je treće, a Leona Popović peto mjesto u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u češkom Špindleruvom Mlynu. Ovo je povijesni dan za hrvatsko žensko skijanje jer Hrvatska nikad nije imala dvije skijašice u pet najboljih na jednoj utrci. Također, Ljutić je osvojila prvo postolje hrvatskog ženskog skijanja nakon 16 godina. 

Prvo mjesto osvojila je Njemica Lena Duerr s vremenom 1:30:91. Druga Mikaela Shiffrin imala je šest stotinki zaostatka, dok je Ljutić bila treća s 49 stotinki slabijim vremenom. Četvrto mjesto zauzela je Šveđanka Anna Swenn Larsson s 83 stotinke sporijim nastupom, dok je peta Popović imala 84 stotinke lošije vrijeme od pobjednice.

Najbolji rezultati karijere

Ljutić, koja ima 19 godina, prvi je put u karijeri na postolju, a dosad joj je najbolji rezultat bilo peto mjesto u Courchevelu prošle godine. Popović, kojoj je 25 godina, također je odradila najbolji nastup u karijeri. Prošle sezone je u Leviju i Schladmingu bila šesta, a sada je bila bolja za jednu poziciju.

Podsjetimo, Ljutić je u prvoj vožnji bila treća s 85 stotinki zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin (44.66 sekundi), dok je Popović zauzela peto mjesto s 1.23 sekunde sporijim vremenom od Amerikanke.

Pročitajte više