Esport

Povijesni uspjeh najbolje esport ekipe s ovih prostora

Foto: Twitter/Antonio Meić

PRIJE samo nekoliko mjeseci najbolja CS:GO ekipa iz regije promijenila je ime iz Valiance&CO u CR4ZY. Hrvatski poduzetnik Antonio Meić odlučio se potpuno fokusirati na svoj CS:GO tim, promijenio je imidž i rizik se isplatio. CR4ZY je kroz europske kvalifikacije izborio mjesto na najprestižnijem turniru tog esporta StarLadder & i-League Berlin Major 2019 s nagradnim fondom od milijun dolara. Međutim, plasman na turnir iz Major serije znači puno više.

>Oboren je novi svjetski rekord. S ovim se ne može mjeriti ni Fortnite

Ekipa sastavljena većinom od srpskih igrača s jednim Litvancem i Fincem napravila je nešto što ni jednoj ekipi s ovih prostora nikada nije prošlo za rukom. Svi regionalni ljubitelji CS:GO esporta na jednom od dvaju najvećih događaja godine moći će uživati u nastupima ekipe s ovih prostora. Put nije bio nimalo lagan, a kroz što su sve prošli, zna vjerojatno samo Antonio Meić i njegovi najbliži suradnici. Već je neko vrijeme CR4ZY među 20 najboljih timova svijeta, ali čekao se onaj pravi, veliki rezultat koji će ih zacementirati u samom vrhu. Sada se dogodio.

CR4ZY je s pobjedama od 2-0 nad Fnaticom i Northom osigurao plasman na Berlin Major. Ne samo da su momci i cijeli tim iza njih napravili povijesni rezultat, već će imati priliku dokazati se protiv najboljih timova iz cijelog svijeta na najvećoj mogućoj predstavi CS:GO esporta. Samim plasmanom otvorit će se i nove brojne mogućnosti za CR4ZY, prvenstveno u vidu sponzora i partnera. U igri će biti dostupne i naljepnice s logom ekipe, a postotak od prodaje pripast će i CR4ZY-ju. 

U prijevodu, osigurana je financijska stabilnost organizacije u nadolazećem periodu i kreće novo poglavlje za CR4ZY.  To znači da će se moći posvetiti i drugim stvarima, dodatno ulagati u unaprjeđenje organizacije i tako, nadamo se, uspješno nastaviti graditi i razvijati projekt. 

Nemanja "nexa" Isaković odigrao je sjajno dva odlučujuća meča u kvalifikacijama, iako se kao najbolji pojedinac ekipe često navodi Nemanja "huNter" Kovač, bratić jednog od najboljih igrača svijeta Nikole "NiKe" Kovača koji će sa svojim FaZe Clanom također igrati na Berlin Majoru. CR4ZY je sada ostvario jedan od glavnih ciljeva od osnutka organizacije i potpisivanja ekipe koja se zvala Binary Dragons. Na samom turniru imat će priliku otići još korak dalje i s dobrim rezultatom osigurati sudjelovanje i na idućem turniru Major serije. Nevjerojatan rezultat i fenomenalan uspjeh koji će sigurno utjecati i na razvoj esporta u regiji. Bravo.

StarLadder & i-League Berlin Major 2019 počinje 23. kolovoza. Prvi dio natjecanja igrat će se u Verti Music Hallu, a završnica u Mercedes Benz Areni u Berlinu. Najbolje svjetske CS:GO ekipe borit će se za najveći dio nagradnog fonda od milijun dolara i osigurano mjesto na idućem turniru Major serije.

Pročitajte više