Povraća im se od Münchena: Bayern pregazio HSV 8:0, a pogledajte koliko su primili na zadnjih sedam gostovanja

Foto: Getty Images/Guliver Image

NIKOME nije lako kad dolazi u goste Bayernu. Svaka bundesligaška momčad barem je jednom dobila pravu porciju na Allianz Areni, čak i dortmundska Borussija. Ali nitko kao HSV.

Nesretna momčad iz Hamburga koja se grčevito bori za ostanak, omiljena je Bayernova mušterija. HSV je u München stigao na krilima triju utakmica bez poraza kojima je pobjegao iz zone ispadanja, a i njihov golman Rene Adler slavio je 250. nastup u Bundesligi.


No niti je Hamburg nastavio pozitivan niz, niti je Adler imao razloga za slavlje.

U današnjoj utakmici Lewandowski, Coman i društvo razbili su ih 8:0, no to je nešto na što je HSV apsolutno navikao. Zapravo je nevjerojatno koliko puta je Bayern pobijedio na Allianzu društvo sa sjevera.

Na zadnjih sedam prvenstvenih gostovanja kod Bayerna, HSV je inkasirao nevjerojatnih 45 golova, a pritom zabio samo tri. Tako je momčad Markusa Gisdola primila u prosjeku više od šest golova po susretu. Uz današnjih 8:0 bilo je redom 5:0, 8:0, 3:1, 9:2, 5:0 i 6:0. Zadnji put je HSV u Münchenu u prvenstvu izbjegao poraz 2008., kad je bilo 2:2.

Danas su izdržali 17 minuta, a onda ih je načeo Arturo Vidal. Do poluvremena je Lewandowski povisio na 3:0, u 54. je zabio za 4:0, a petardu je raspalio Alaba dvije minute kasnije. Smilovao se u tim trenucima i Carlo Ancelotti pa je fantastičnog Poljaka izvadio iz igre u 57. minuti i dao gostima devet minuta da dođu k sebi.


Bayern Munich 8-0 Hamburger SV / Bundesliga (25... by Goaals

U 60. je u igru uveo Kingsleya Comana koji je do 69. minute s dva gola povisio na 7:0. Stajali su gostujući igrači na centru i pogledavali prema semaforu kao da ne vjeruju da je do kraja ostalo još 20 minuta, ali na njihovu sreću do kraja susreta u strijelce se upisao još samo Arjen Robben tri minute prije kraja.

Ovo pobjedom Bayern je zadržao pet bodova prednosti ispred Leipziga, dok je HSV pao na 16. mjesto, nazad u zonu ispadanja.

Bundesliga, 22. kolo:

Bayern - HSV 8:0 (Vidal 17’, Lewandowski 24’-11m, 42’, 54’, Alaba 56’, Coman 65+, 69’, Robben 87’)
 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više