POVRATAK LEGENDARNE KONZOLE Isplati li se kupiti novi Nintendo

FOTO: Nintendo
 
PROŠLE godine Nintendo je odlučio udariti na nostalgiju igrača i izbacio NES Mini. Mini izdanje klasične Nintendove konzole prošlo je vrlo dobro na tržištu, a to je bio znak proizvođaču da nastave u istom smjeru. Tako će 29. rujna ove godine svijetlo dana ugledati SNES Mini. Legendarna konzola u mini izdanju koje doslovno stane na dlan, a uključuje 21 instaliranu igru, sve redom klasike!
 
Super Nintendo Entertainment System došao je na tržište početkom devedesetih i uveo brojne novitete.  Mnogi romantičari smatraju kako se radi o zlatnom dobu videoigara, kada je igrivost i  nadilazila tehničke dodatke i grafiku. Prodaja same konzole išla je odlično, originalni SNES bio je najprodavanija konzola 16-bitne generacije, iako je Segin Genesis bio oštra konkurencija. Mnogi se s nostalgijom sjećaju začetaka modernog gejminga, a upravo to žele u Nintendu. 
 
FOTO: Nintendo
 
U vrijeme kada se tehnološke granice pomiču brže nego ikad prije, a igre izlaze kao na traci, dodatno se pojačava taj osjećaj nostalgije i povezanosti sa starim igraćim konzolama. Još jače nedostaju revolucionarne igre s kojima su odrastale čitave obitelji. Naravno, i mi smo ostarjeli u međuvremenu i shvatili da svijet nije kakav su nam obećavali. Od SNES-a do danas Hrvatska je od obećanja da ćemo biti nova Švicarska došla do samog dna Europe. Možda SNES Mini barem vrati djelić onog dječjeg osjećaja u nama, čiste sreće i zadovoljstva. Iako Nintendo primarno cilja na nostalgiju starih igrača, zasigurno će i novi klinci, oni još nezagađeni forsiranom grafikom AAA naslova čiji gameplay traje devet sati pronaći zabavu u nekoj od klasičnih igara koje uključuje SNES Mini.
 
Image: Nintendo
 
Kako smo ranije napomenuli, SNES Mini dolazi s 21 predinstaliranom igrom, a uključuje klasike poput: Super Mario World, Super Mario Kart, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Metroid, Contra III, Final Fantasy III, Street Fighter II, Mega Man X i mnoge druge. Konzola će također uključivati Star Fox 2, igru otkazanu 1995. za originalni SNES.
 
Nakon svih ovih godina Star Fox 2 će napokon stići na SNES. Naravno, samo ako prvo prođete original. Tužna vijest je da je SNES Mini premalen da bi se mogle koristiti stare SNES kasete, iako su rijetke do danas preživjele. Konzola dolazi sa standardnim HDMI i USB kablovima te će za razliku od NES Mini izdanja uključivati dva kontrolera. Cijena konzole trebala bi se kretati nešto iznad 500 kn. 
 

Pročitajte više