GNK DINAMO

Poznato kada Bjelica dolazi u Dinamo raskinuti ugovor. Njegov nasljednik već se zna

Emica Elvedji/PIXSELL

NENAD BJELICA u četvrtak u 10 sati stiže u maksimirske odaje sporazumno raskinuti ugovor s Dinamom.

Trener koji je s Dinamom nakon 50 godina čekanja prezimio u Europi, stvorio europski konkurentnu momčad i vratio navijače na Maksimir na odlasku je iz kluba. Rastanak je nakon 20 mjeseci suradnje upriličen u vulgarnom tonu, nakon što je gazda kluba iz progonstva u Međugorju putem Facebooka objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera. 

Priča je kulminirala nakon što su Bjelica i igrači Dinama odbili prihvatiti odluku kluba o rezanju njihovih primanja u šestomjesečnom periodu za 30 posto. No problemi između dojučerašnjih bliskih suradnika Bjelice i Mamića počeli su s ispadanjem Dinama iz Lige prvaka u tragičnoj završnici protiv Šahtara.

Bjeličin nasljednik je poznat

Njegov nasljednik trebao bi postati Igor Jovićević, prvi trener Dinamove mlade momčadi.

"Jovićević je sigurno glavni kandidat za klupu Dinama ako Bjelica ode, a za takav rasplet trebamo pričekati četvrtak. Sigurno je da Sergej Jakirović niti u jednom trenutku nije bio kandidat za prvog trenera Dinama, a hoće li zamijeniti Jovićevića u B momčadi, moguće je", kazao nam je izvor iz Dinama.

Kandidat za preuzimanje njegove pozicije u klubu je Sergej Jakirović, koji se nedavno razišao s Goricom, a na listi Modrih je i Ivan Prelec, trener Istre 1961. On bi prvo, prema najavama, završio posao u Puli, a zatim bi preuzeo Jovićevićev dosadašnji posao.

Igrači pristali na smanjenje plaća

U međuvremenu, igrači Dinama pristali su na smanjenje plaća. Nakon što su to prvi napravili Horkaš, Franjić i Šutalo, na smanjenje plaće pristali su i Marin, Đira, Zagorac, Dilaver i Leovac, a uskoro će potpisati i kapetan Arijan Ademi.

Kapetan Modrih upravi je poručio kako mogu računati na to da će svi igrači slijediti njegov primjer.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više