Prandelli: Balotelli treba pomoć i treba odrasti



TALIJANSKI nogometni puk može biti zadovoljan igrama svojih "Azzurra" od trenutka kada je reprezentaciju preuzeo Cesare Prandelli, dotadašnji trener ligaša Fiorentine. U aktualnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine Italija vrlo dobro stoji na ljestvici skupine C. Prvi su sa 13 bodova, odnosno, šest više od Slovenije i Srbije. Imaju ukupno četiri pobjede i jedan remi, a u pet utakmica su primili samo jedan pogodak.

Inače, kada je preuzimao posao Prandelli je najavio da će sigurno dati šansu kontroverznom Mariju Balotelliju, igraču Manchester Cityja. Obećanje je i ispunio, no vrlo brzo je i sam shvatio da od Balotellija može očekivati mnogo neugodnoga, prije svega neprofesionalnosti, pa je i odustao od daljnjeg pozivanja tog igrača.

Nedavno je Prandelli priznao da ga je Balotelli pitao kako da zaustavi sam sebe od uništavanja svega što je dosad napravio, a uoči prijateljske utakmice kod Ukrajine u utorak Prandelli je na tu temu dodao: "On mora odrasti, jer će u protivnom završiti jako loše. Netko mu mora pomoći, jer je očigledno da sam ne može. Ja? Mogu mu pomoći i imam dovoljno strpljenja za njega. Neka me nazove, tu sam za njega", rekao je Prandelli i dodao: "Kada bi postao pravi profesionalac mnogo bi mogao pomoći talijanskoj reprezentaciji."

Pročitajte više