Pranjić: Moramo osvojiti šest bodova u sljedeće dvije utakmice

DANIJEL PRANJIĆ vjeruje kako njegov Heerenveen može u sljedeće dvije utakmice na domaćem terenu protiv Vitessea i AZ Alkmaara osvojiti maksimalnih šest bodova.

> Real i Milan žele Pranjića već na zimu

> Video: Pranjić u stilu Panenke zabio Milanu

Heerenveen je bio u samom vrhu nizozemskog prvenstva dok nije u posljednja dva kola zapravo prosuo bodove protiv Rode i Feyenoorda. Odigrala je Pranjićeva momčad neriješeno obje utakmice, iako su primjerice iz Rotterdama nakon vodstva od 2:0 trebali se kući vratiti s tri boda u džepu.

Susret s Vitesseom, koji je ubilježio dva poraza za redom, protiv Dinamova protivnika NEC Nijmegena i protiv Twentea, za Pranjića je vrlo bitan, jer samo pobjeda dolazi u obzir.

"Kod kuće nas je teško pobijediti. To je za nas vrlo važna utakmica. U subotu opet igramo kod kuće, protiv AZ Alkmaara te je vrlo važno osvojiti šest bodova iz ove dvije utakmice", kaže Pranjić koji je prvi strijelac svoje momčadi u Eredivise. Hrvatski reprezentativac je postigao u sedam golova u osam utakmica.

"Uz pomoć navijača moramo doći do pobjede protiv Vitessea. Jednostavno moramo", dodaje Pranjić.

Heerenveen je trenutno osmi na tablici, ima dvanaest bodova, šest manje od prvoplasiranog AZ Alkmaara kojega dočekuje u subotu. S obzirom na malu bodovnu razliku među vodećim momčadima,  Heerenveen bi se s dvije eventualne pobjede mogao vratiti u sam vrh nizozemskog prvenstva.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više