2. HNL

Pranjić za Index o cirkusu u hrvatskom nogometu: Ovo je sve, samo ne ozbiljno

Foto: SMarko Lukunic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Trnja su kao treća momčad 3. HNL Središte trebali direktno ući u 2. nogometnu ligu (treći rang nogometa u Hrvatskoj). Trener momčadi Danijel Pranjić raspustio je momčad i poslao svoje igrače na odmor, a onda je HNS odlučio Trnje gurnuti u dodatne kvalifikacije. Nekadašnji hrvatski reprezentativac ostao je u čudu zbog te odluke.

"Iskreno, pojma nemam kako bih ovo komentirao. Što sad da ja radim? Momčad mi nije na okupu, a ja bih ih sutra trebao vratiti i pripremati za utakmicu. Gledajte, nije problem igrati, ali ne mogu se neke stvari odlučivati preko noći. Ako pravila postoje, onda moraju biti jasna, a ne da se netko sjeti dan prije nam javiti da, eto, moramo igrati. I dalje ništa ne znamo, ništa nije službeno, ali ovo je sve, samo ne ozbiljno", rekao nam je Pranjić

Problemi za Pranjića nastali su nakon što je saznao tu vijest, a već ranije rekao igračima da im zasluženi odmor može započeti. Neki su otišli na more, neki napustili Zagreb, a onda je on saznao da bi mu momčad ipak mogla u kvalifikacije i ostao u čudu zbog očito do kraja nedefinirane ideje o sustavu natjecanja. Da je znao za ovu mogućnost, kaže, ne bi raspuštao momčad. 

Kako do Druge lige?

Sada su Trnje i on sam u situaciji u kojoj zapravo niti ne ovise o sebi samima. Što će se dogoditi, tek treba vidjeti jer Trnje za početak treba pratiti što radi NK Zagorec. Ako taj klub pobijedi Mladost iz Ždralova, a onda i boljeg iz susreta koji će igrati Hrvace i Vukovar, ići će u drugi rang hrvatskog nogometa, a Trnje direktno u treći, odnosno u Drugu nogometnu ligu.

Ako ne uspije, Trnje će u kvalifikacije za što će Pranjiću trebati igrači. I oni koji su napustili grad.

Pročitajte više