Pranjić zabio u uvjerljivom porazu od Milana

NIZOZEMSKI Heerenveen poražen je kod kuće od Milana 3:1 u otvarajućoj utakmici skupine E Lige UEFA-e, a Danijel Pranjić bio je strijelac za svoju momčad iz jedanaesterca.

Milan je do vodstva došao u 19. minuti autogolom Calvina Jong-A-Pina. S desne strane prošao je Kaka, ubacio loptu u kazneni prostor, a nespretno je reagirao Jong-A-Pin i ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Do povećanja vodstva Milan je došao preko Gennara Gattusa, koji je u ovoj utakmici nosio kapetansku vrpcu svoje momčadi. Kaka je ponovo poveo akciju "rossonera", a Gattuso je zabio s nekih desetak metara svoj prvi gol nakon siječnja. Kod trećeg Milanovog gola Gattuso je lijepo u prostor proigrao Pippa Inzaghija, koji udarcem u desni donji kut Milanu osigurava pobjedu.

Do kraja je Heerenveen uspio samo smanjiti, nakon jedanaesterca koji je skrivio Giuseppe Favalli. Siguran izvođač bio je Pranjić koji je u Panenkinom stilu prevario brazilskog vratara Didu. Pranjić je za Heerenveen odigrao svih devedeset minuta.

Klub hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, Hertha iz Berlina, otvorio je natjecanje Lige UEFA-e domaćim remijem s lisabonskom Benficom 1:1. Benfica je povela golom argentinskog lijevokrilnog igrača Angela Di Marije u 51. minuti, a Herthi je bod donio Marko Pantelić u 74. minuti. Šimunić je igrao svih devedeset minuta za svoju momčad.

U drugoj utakmici E skupine Galatasaray je pred domaćim navijačima u Istanbulu pobijedio Olympiakos 1-0 golom Harryja Kewella.

U utakmici skupine A nizozemski Twente je kod kuće savladao španjolski Racing Santander 1:0 golom Romana Dennebooma već iz sedme minute.

Liga UEFA, 1. kolo:

Skupina A

Twente - Racing Santander 1:0 (Denneboom 7)

Schalke - PSG 3:1 (Mabiala 12-ag, Kuranyi 39, Altintop 70 / Chantome 90+2)

Skupina B

Galatasaray - Olympiakos 1:0 (Kewell 25)

Hertha - Benfica 1:1 (Pantelić 74 / Di Maria 51)

Skupina E

Heerenveen - Milan 1:3 (Pranjić 86-11m / Jong-A-Pin 19-ag, Gattuso 23, Inzaghi 69)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više