Pratite prijelazni rok na Indexu: Barcelona dovela 77 igrača u jednom danu

Foto: Guliver Image/Getty Images/Index

POSUDBOM do kraja godine Rominog napadača Juana Iturbea u engleski Bournemouth i službeno je otvoren zimski prijelazni rok. Svakog dana do kraja prijelaznog roka na Indexu pratite vijesti sa zimske tržnice nogometaša.
 
Barcelona dovela 77 igrača u jednom danu
 
Barcelona je registrirala čak 77 igrača u jednom danu nakon što je katalonskom divu istekla zabrana dovođenja igrača zbog ranije otkrivenih nepravilnosti kod dovođenja maloljetnih nogometaša.

Barca je godinu dana igrala s onim što je imala na raspolaganju, ali to joj je bilo dovoljno da osvoji naslov prvaka, Ligu prvaka i svjetsko SP.
 


Među pojačanjima za novu godinu ističu se Turčin Arda Turan i Aleix Vidal, koji su se obećali Barci još prije pola godine. Pojačanja su odradila trening pred 10 000 navijača na Camp Nou s ostatkom ekipe.
 
Pletikosa predstavljen u La Coruni

Deportivo iz La Corune, koji ove sezone cilja na vrh Primere, predstavio je hrvatskog vratara Stipu Pletikosu. Iskusni golman došao je kao rješenje za problem s ozljeđenim vratarima nakon što je šest mjeseci bio bez kluba. Pogledajte što je rekao na predstavljanju.
 
Leicester doveo mladog reprezentativca Engleske
 


Najugodnije iznenađenje sezone i vodeća momčad Premiershipa Leicester City angažirao je napadača mlade engleske reprezentacije Demaraija Graya (19), dosadašnjeg člana drugoligaša Birmingham Cityja, s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine.
 
Ofenzivni veznjak jamajkanskog porijekla, koji se dobro snalazi i na lijevoj i desnoj strani, ove sezone je u 24 nastupa upisao pogodak i asistenciju još u listopadu. Obzirom da je bio standardan prvotimac sa 78 nastupa za Birmingham, dolazi u dobroj formi pa bi odmah mogao uskočiti u Ranierijevu momčad. No "Lisice" misle i na budućnost i mogući odlazak najubojitijeg tandema lige sljedećeg ljeta, a zbog pravila lige, vodeći klubovi prisiljeni su misliti i na broj domaćih igrača u prvim momčadima.
 
Boateng potpisao za Milan
 
Ganski reprezentativac Kevin-Price Boateng potpisao je za talijanskog diva Milan, za kojeg je već odigrao 100 utakmica i osvojio Scudetto 2011. godine.

Boateng je do prosinca bio član Schalkea, u koji je stigao 2013., ali je prošle godine suspendiran od strane njemačke Bundeslige zbog nesportskog ponašanja. U rujnu se odlučio vratiti u Milan gdje je trenirao posljednjih mjeseci i čekao prijelazni rok za registraciju u novom klubu.
 
Rebić na novoj posudbi?
 
Ante Rebić nije se izborio za veliku minutažu ove sezone u Fiorentini, odigrao je tek četiri utakmice u prvenstvu i mogao bi otići na novu posudbu. Spominje se posudba u Atalantu ili Carpi.
 
City dovodi Sanea za 55 milijuna eura
 
"Bild" piše da je Manchester City spreman platiti 55 milijuna eura za Leroya Sanea, 19-godišnju zvijezdu Schalkea. Time bi Sane, kojeg je svijet upoznao u prošlogodišnjim okršajima s Realom u Ligi prvaka, postao najskuplji Nijemac u povijesti.
 
 
Ronaldinho uskoro potpisuje za novi klub
 
"Ronaldinho ima nekoliko ponuda iz Engleske, ali Azija ili SAD su realnije opcije za njega. Pred njim su još tri-četiri godine nogometa", rekao je Ronaldinhov brat i agent Roberto. Ronaldinho je trenutno slobodan igrač.
 
Alvarez u Sampdoriji
 
Ricky Alvarez, 27-godišnji argentinski ofenzivac, novi je igrač Sampdorije u koju stiže kao slobodan igrač do kraja sezone. Ranije je igrao u Velezu, Interu i Sunderlandu.
 
Wenger nudi 57 milijuna eura za najboljeg strijelca europskih liga
 
Arsenal je spreman ponuditi 57 milijuna eura za Aubameyanga, kojem ugovor sa Borussijom ističe u ljeto 2018. godine, javljaju britanski mediji. Gabonski nogometaš je ove sezone zabio 24 gola u 23 utakmice u svim natjecanjima.
 
 

Pročitajte više