Pred ispadanjem su u treću ligu, a sljedeće sezone bi mogli igrati Europa ligu

Foto: EPA

PRIČA godine u Njemačkoj je svakako Bayer Leverkusen koji je pod vodstvom Xabija Alonsa prekinuo dominaciju Bayerna i osvojio titulu u domaćem prvenstvu, a lovi titule još u Europa ligi (polufinale protiv Rome) te u njemačkom Kupu gdje ga čeka finale protiv drugoligaša Kaiserslauterna. Upravo je taj Kaiserslautern druga po veličini priča godine u njemačkom nogometu.

Naime, momčad Kaiserslauterna se ove sezone bori za ostanak u drugoj ligi, a sada će imati priliku osvojiti trofej 25. svibnja kada će na Olimpijskom stadionu u Berlinu za suparnika imati Bayer Leverkusen. Kaiserslautern je dosad dva puta osvajao Njemački kup, prvi put 1990., a drugi 1996. godine, dok je posljednji put u finalu igrao 2003. kada je izgubio od Bayerna. 

Posebno je zanimljivo da bi, ako sada uspiju isto, time ostvarili plasman u skupine Europa lige. Dakle, moglo bi se dogoditi da Kaiserslautern sljedeće sezone bude trećeligaš, ali da svejedno nastupa u skupinama europskih natjecanja. Pet kola prije kraja Kaiserslautern je na pretposljednjem, 17. mjestu, s dva boda manje od 16. pozicije i mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. 

Pročitajte više