Pred SP: Uz Nijemce žene i djeca, Dunga nakon prvenstva odlazi s brazilske klupe

IZBORNIK njemačke reprezentacije Joachim Löw rekao je kako će njegovim igračima u Južnoafričkoj Republici biti dozvoljeno da sa sobom povedu obitelj i prijatelje.

"Rezervirali smo im hotel u blizini naše baze i tamo će biti smješteni" rekao je Löw, koji se trenutno nalazi u Cape Townu na ždrijebu skupina za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

"Svaki će igrać sam odlučiti koga želi da mu bude u blizini" dodao je njemački izbornik uz dodatak da iskustvo s prethodnih velikih natjecanja pokazuje da je za igrače dobro da im je obitelj u blizini tijekom turnira.

Kapetan Elfa Michael Ballack ima zadatak do ožujka obavijestiti čelnike Njemačkog nogometnog saveza koliko će svaki igrač voditi članova obitelji na Mundijal.

Dunga: Odlazim nakon Svjetskog prvenstva


   
Brazilski izbornik Carlos Dunga (46) otkrio je da ima namjeru napustiti svoj aktualni posao nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

"Ništa me ne može natjerati da se predomislim. Čak ni osvajanje naslova svjetskog prvaka. Moja obveza prema Brazilskom nogometnom savezu završava nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine" poručio je Dunga.

"Svjestan sam i činjenice da se sljedeće Svjetsko prvenstvo igra u Brazilu, ali niti zbog toga se neću predomisliti. Čast mi je što sam na najpoželjnijoj poziciji u nogometnom svijetu i biti na čelu nacionalne momčadi pravi je privilegij, ali to je jedna od najzahtjevnijih dužnosti koja postoji. Pritisak je ogroman i pritom mu je izložena i moja obitelj. Mislim stoga da su mi četiri godine na kormilu reprezentacije i više nego dovoljne" dodao je Dunga, koji je “seleçeao” preuzeo u srpnju 2006. i predvodio ga do trijumfa u Copa Americi 2007. i Kupu konfederacija 2009.

Nakon SP-a brazilski će stručnjak uzeti kratak odmor, a onda se nastaviti baviti treniranjem, ali na klupskoj razini.

"Dosad sam već puno naučio, a i dalje učim. Nakon SP-a nastavit ću raditi, ali s klubovima. Treniranje je moja nova karijera i ne želim ju promijeniti" zaključio je trener kojem aktualni ugovor s Brazilskim nogometnim savezom istječe nakon SP-a. 

Pročitajte više