REPREZENTACIJA SE VRAĆA U SPLIT

Predsjednik Hajduka: Mi nemamo drugi savez osim Hrvatskog nogometnog saveza

Foto: Index

PREDSJEDNIK Uprave Hajduka Marin Brbić nakon petosatnog sastanka na Poljudu, na kojem je dogovoren povratak reprezentacije u Split, kazao je da Hajduk nema drugi nogometni savez osim Hrvatskog nogometnog saveza te da će se za njega boriti.

Podsjetimo, predstavnici Hajduka na jutrošnji sastanak na Poljud stigli su u ulozi gosta, kao i jaka delegacija HNS-a predvođena Marijanom Kustićem, šefom Saveza i saborskim zastupnikom HDZ-a, Damirom Miškovićem, dopredsjednikom Saveza i prvim čovjekom Rijeke. 

Fiktivni predsjednik HNS-a Davor Šuker nije stigao u Split. Tematika ga ne zanima, a s njim nitko iz Splita i ne želi sjediti za stolom. Hajduk ga ne priznaje kao legitimnog predsjednika. Prošle godine nakon finala Kupa splitski klub zabranio je Šukeru i članovima Izvršnog odbora ulazak u svečanu ložu Poljuda. No, Kustić je Hajduku očigledno prihvatljiv te vjeruju da je današnji sastanak nagovijestio promjene u HNS-u.

"Hvala našem gradonačelniku i Gradu Splitu jer su uložili zaista veliki napor da se ovo danas odradi. Problemi između Hajduka i HNS-a traju godinama i sa zadovoljstvom mogu kazati da smo danas konačno počeli o njima razgovarati. Donesena je dinamika, dakle za svaki od sedam naših zahtjeva, odradit ćemo posebne sastanke. Nadam se da ćemo doći do rješenja, očekujem da će velika većina problema biti riješena na naše zadovoljstvo", rekao nam je Brbić. 

Utakmicu s Mađarima u Splitu službeno će organizirati Grad koji je vlasnik stadiona.

"Što se utakmice tiče, ostajemo pri svom stavu i uključit ćemo se aktivno u organizaciju kada vidimo da se naši problemi zaista rješavaju. Pratit ćemo situaciju. Hajduk je uvijek govorio da želi reprezentaciju na Poljudu, ali ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji se to dosad radilo. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati, očekujemo da će to funkcionirati u budućnosti. Hajduk nema drugi savez osim Hrvatskog nogometnog saveza i za njega se moramo boriti. Neki drugi preuzeli su taj Savez u prošlosti, s time se ne možemo složiti. Reprezentacija nikad nije bila sporna."

Hajduk nema jamstva da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, potvrdio je Brbić, ali je dodao kako očekuje rješavanje svih spornih točaka iz zahtjeva koji su HNS-u postavili krajem prošle godine.

 

 

Pročitajte više