Predsjednik Josipović se pridružio čestitkama: Blankina sretna 13. medalja u karijeri

NAKON sjajnog uspjeha Blanke Vlašić na Svjetskom atletskom prvenstvu u Daegu i nove medalje za Hrvatsku, našoj najboljoj visašici čestitke je uputio i predsjednik Ivo Josipović.

"Draga Blanka, radujem se zajedno sa svim našim građanima Vašem novom velikom uspjehu - srebrnoj medalji osvojenoj na Svjetskom atletskom prvenstvu u Daeguu. Ova medalja ima za sve nas, a uvjeren sam i za Vas zlatan sjaj jer ste je osvojili unatoč ozljedi, i to u vrlo jakoj konkurenciji. Srdačno Vam čestitam i želim da Vam ova medalja bude poticaj za nove sportske uspjehe", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Nema sumnje da ovaj rezultat puno znači i Blanki koja se prije samo dva tjedna borila s crnim prognozama. Koljeno je bilo u katastrofalnom stanju, a pripreme gotovo da nisu odrađene. Blanka je u suzama objavila kako usprkos svemu odlazi u južnu Koreju, a naposljetku se skokom preko 203 cm po stoti put obračunala s dvometraškim letvicama.

"Stvarno sam presretna. Ovo je srebro za mene kao zlato, a i skočila sam danas po stoti put preko dva metra u karijeri. Koljeno me dosta boli, ali u tom trenutku zaboraviš na svu bol. Ma, mislim, nije problem to bolno koljeno, bol se povuče kada adrenalin krene, ali problem je što ja nisam mogla trenirati sto posto.

"Prije dvadeset dana skakala sam jedva preko 190 cm na treningu, htjela sam umrijeti od tuge, a evo sada sam lovila 205 cm. Plakala sam od boli i razmišljala o odustajanju od SP-a. Ozljeda mi jako smeta, osjećam kako me svaki mišić u tijelu boli. Nadam se da neće biti gore", govorila je Blanka nakon sjajnog jučerašnjeg nastupa.

Devet zlata, tri srebra i jedna bronca...

Pročitajte više