Predsjednik Milana objasnio zašto je Maldini dobio otkaz: "Nije nam više potreban"

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Milana Paolo Scaroni objasnio je zašto je Paolo Maldini dobio otkaz kao direktor kluba. "Imali smo odličan odnos s Maldinijem, gospodinom vezanim za ovaj klub u kojem je dobro radio", izjavio je Scaroni za Corriere della Seru. "Međutim, želimo raditi na moderniji način, barem za Italiju. Želimo raditi timski. Imamo osjećaj da Paolu nije bilo ugodno u takvim uvjetima. A kad je nekome neugodno, najbolje se rastati", dodao je Scaroni.

Podsjetimo, ubrzo nakon otkaza Maldiniju klub je napustio i drugi direktor Ricky Massara. Talijanski mediji objavili su da je došlo do sukoba između vlasnika Milana Gerryja Cardinalea i Maldinija. Spomenuti dvojac ima potpuno različite vizije o načinu na koji bi se klub u budućnosti trebao razvijati.

Maldini je navodno tražio veću autonomiju i sredstva za jačanje momčadi, dok su glavni ljudi RedBirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani, željni smanjenja troškova i gradnje na trenutačnom poslovnom modelu.

"Maldini nam više nije potreban"

S obzirom na to da su bili jako vezani za Maldinija, igrače Milana iznenadio je njegov odlazak. "Prirodno je što su tužni. S druge strane, oni su profesionalci navikli na promjene. Shvatit će da smo ovo napravili kako bismo se poboljšali", smatra Scaroni.

"Istina je da je Maldini imao utjecaj na pregovore s igračima. I danas sam mu jako zahvalan. No isto tako moram reći da nam više nije potreban, nadam se da time ne pokazujem nezahvalnost", dodao je predsjednik talijanskog kluba koji je u aktualnoj sezoni ispao u polufinalu Lige prvaka, a u Serie A osvojio četvrto mjesto, koje ponovo vodi u elitno europsko natjecanje.

"U Maldinijevo vrijeme klub je tek izlazio iz ere bivših vlasnika i borio se kako privući talente. Kasnije je Milan osvojio talijansko prvenstvo i došao do polufinala Lige prvaka. Mislim da je klub općenito atraktivniji", izjavio je Scaroni.

Maldini je 54-godišnja legenda Milana i jedan od najboljih braniča u povijesti nogometa. Cijelu karijeru proveo je u milanskom klubu, za koji je prema podacima Transfermarkta odigrao 901 utakmicu. S Milanom je osvojio 25 trofeja.

Pročitajte više