Predsjednik Napolija komentirao ostavku Sarrija u Laziju. "On je luzer"

Foto: EPA

MAURIZIO SARRI (65) je dao ostavku na mjesto trenera Lazija. Talijanski mediji pišu da je Sarri odstupio nakon posljednjeg domaćeg poraza 1:2 kod kuće od Udinesea. Bio je to Laziju treći uzastopni ligaški poraz i četvrti ukupno, jer su prošlog tjedna izgubili i od Bayerna te ispali u Ligi prvaka. Na klupi će ga zamijeniti pomoćni trener Giovanni Martusciello.

Sarri je od 2015. do 2018. vodio Napoli, da bi potom jednu sezonu bio na klupi Chelseaja s kojim je osvojio Europa ligu. Zatim je preuzeo Juventus, da bi od 2021. bio na klupi rimskog kluba. Momčad je ostavio na lošem devetom mjestu u ligi. Njegove ostavke se dotaknuo i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis u izjavi koju je dao za Sport Mediaset.

Predsjednik Napolija: Sarri je luzer

De Laurentiis je upitan što bi promijenio da može vratiti vrijeme jer je ove sezone već smijenio dva trenera (Rudi Garcia i Walter Mazzarri), a on je odgovorio: "Nikada ne gledam u prošlost, samo uživam u trenutku kada mogu gledati u budućnost i postići ciljeve koje smo postavili. Prošlost je prošlost. Ako žalim, možda nisam trebao dopustiti da Spalletti ode nakon osvajanja naslova prvaka. No, u životu kad radiš, trebaš se slagati, inače klima postaje teška."

Potom je upitan što misli o odlasku Sarrija iz Lazija: "To me stvarno šokiralo. Nakon prvih iskustava u kojima se kvalificirate kao profesionalac morate preuzeti svoj dio odgovornosti. Ako prihvatiš ulogu, moraš je izdržati do kraja, iz poštovanja prema klubu, igračima i navijačima. Prelako je dati ostavku, to radi luzer. Ne znam koji je motiv iza toga, ali predsjednik Lazija Claudio Lotito ne djeluje agresivno. On je čovjek s kvalitetama i trebalo je pronaći rješenje za momčad. Ne može je samo tako napustiti pred kraj sezone."

 

Pročitajte više