Predsjednik Rome kažnjen zbog kupanja u fontani, njegova gesta oduševila Rimljane

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREDSJEDNIK Rome James Pallotta, baš kao i navijači, nikad neće zaboraviti 10. travanj 2018. godine. Prvi čovjek rimskog kluba bio je u deliriju nakon povijesne pobjede 3:0 nad Barcelonom u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka, čime je momčad Eusebija Di Francesca uspjela poništiti poraz 4:1 iz Katalonije i plasirati se u polufinale. 
 
Pallotta je nakon utakmice izašao na rimske ulice zajedno s navijačima te se u jednom trenutku bacio u fontanu. Odmah je postao hit na društvenim mrežama, a snimak je obišao cijeli planet. 
On se jutros sastao s gradonačelnicom Rima Virginiom Raggi oko planova za novi stadion Rome, a tom prilikom je saznao kako mora platiti kaznu od 500 eura zbog uskakanja u fontanu. Međutim, dobro raspoloženi Pallotta prihvatio je krivnju te donirao čak 230.000 eura kako bi fontana bila obnovljena.
 
"Zahvaljujem se gradonačelnici za kaznu, zaslužio sam je. Ne želim ostale ljude poticati da urade ono što sam ja sinoć. Dopustio sam da me ponese euforija. Nitko ne treba skakati u fontanu ako je ne želi popraviti. Da bih dokazao koliko jako ne želim ponavljati ovakve stvari, donirao sam 230.000 eura. Volim ovaj grad", rekao je 60-godišnji Pallotta.
 
Njegova gesta oduševila je gradonačelnicu...
 
"Zahvalni smo predsjedniku Pallotti na velikodušnosti. Nakon što je sinoć ronio u fontani, odlučio je napraviti veoma lijepu gestu za grad. Želi donirati 230.000 eura kako bi se obnovila Fountain of the Pantheon", poručila je Raggi.

Pročitajte više