Prehlađeni Nole protiv Južnoafrikanca i teniska poslastica u polufinalu Londona

Foto: EPA

NIJEMAC Alexander Zverev posljednji je polufinalist završnog ATP turnira u Londonu nakon što je svladao Amerikanca Johna Isnera s 7:6 (5), 6:3, čime je Marin Čilić ostao bez ikakvih šansi za polufinale.

Zverev je peti put u šest međusobnih mečeva trijumfirao nad Isnerom i plasirao se u polufinale, pa je Čilić ostao bez plasmana među četiri najbolja, čak i da je svladao Srbina Novaka Đokovića kasno noćas. Čiliću je "igrala" samo pobjeda Isnera, a turnir je završio porazom u zadnjem dvoboju Guga Kuerten skupine od Novaka Đokovića sa 6:7 (7), 2:6 nakon sat i 35 minuta igre.

Đoković će u polufinalu igrati s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom (subota, 21.05), dok će Zverev u subotu od 15.05 igrati s Rogerom Federerom.

Noleta muči prehlada, a Anderson je uvijek neugodan

Prvog reketa svijeta posljednja tri tjedna muči prehlada i to ga ometa da u Londonu pokaže vrhunsku razinu tenisa, ali unatoč tome prošao je do polufinala završnog Mastersa. Ipak, ovaj put morat će biti na vrhunskoj razini s obzirom na to da je pred njim jedan od najboljih tenisača današnjice. Južnoafrikanac je prilično podcijenjen, ali se radi o vrhunskom adutu koji osim strašnog servisa u arsenalu ima štošta za ponuditi. Ipak, međusobni omjer u kojem Srbin vodi sa 7:1 i Andersonov pad u formi u posljednja dva meča prvom reketu svijeta daju veće šanse za pobjedu.

Očekuje nas prava teniska poslastica u ranijem terminu

S druge strane, u nešto ranijem terminu sastat će se Roger Federer i Alexander Zverev. Iskustvo s jedne i mladost s druge strane garantiraju pravu tenisku poslasticu, na što su Švicarac i Nijemac već navikli teniske fanove u svojim međusobnim mečevima koji su se počeli odvijati od 2016. godine. Federer ima minimalnu prednost od 3:2, ali njihovi mečevi uglavnom su uvijek "guste" borbe za poene, gemove, setove i u konačnici pobjede.

Mladi Nijemac ruskom podrijetla željet će pokazati da je gladan izazova, posebice pokraj vrlo teškog poraza u skupini od Novaka Đokovića. Rekuperirao se Zverev slavljem protiv uvijek opasnog Johna Isnera u izravnoj borbi za polufinale i čini se spreman za veliki sraz.

Federer je nakon nekoliko tjedana mučenja s bolom u ruci, čini se, konačno vratio svježinu i pod svaku cijenu želi u finale gdje se nada pobjedi nad Novakom. Naravno, ako ovaj prođe Južnoafrikanca.

Pročitajte više