PREKINUT TRENING ŠPANJOLSKE Pique pod kišom "projektila" i uvreda otišao s terena sa zaštitarima

Screenshot: Twitter

SJEDENJE "jednom guzicom na dvije stolice" definitivno je završeno za Gerarda Piquea.

Napokon je shvatio da više ne može raditi ono što je radio zadnjih osam godina; na društvenim mrežama glumiti kralja Katalonije i najvećeg borca za njenu neovisnost, ali onda to "zaboravljati" 91 put kada ga pozove izbornik "mrske" Španjolske.
 
Posebno nakon što je Pique, potresen nasiljem španjolske policije prema glasačima na referendumu za katalonsku neovisnost, "objasnio" zašto sve te godine igra za reprezentaciju države u kojoj ne želi živjeti:
 
"Igranje za Španjolsku nije pitanje patriotizma, to znači igrati najbolje što možeš i pobijediti. Igram za reprezentaciju jer vjerujem u demokraciju."

Naravno, Pique je nadrobio hrpu besmislica. Igranje za reprezentaciju neke zemlje prije svega jest upravo "pitanje patriotizma", a ne "igranja najbolje što možeš." Demokracija nema nikakve veze s igranjem za reprezentaciju neke zemlje, nego s osjećajima ljubavi i pripadnosti prema njoj.
 
Veliki katalonski domoljub Pique ovako pere savjest što godinama glumi prvoborca katalonske samostalnosti i razdruženja sa Španjolskom, ali mu to ne smeta kada s Španjolskom, prema kojoj osjeća želju da je što prije napusti, osvaja europsko i svjetsko prvenstvo. 
 
Zato je na okupljanju reprezentacije Španjolske u Madridu, gdje se sprema za kvalifikacijske utakmice za SP s Albanijom i Izraelom, Pique dočekan navijačkim uvredama, zvižducima i transparentima na kojima je pisalo: "Pique van", "Pique, ne idi, želim da te izbace. Povraća mi se od tebe", "Pique, gade, gubi se iz reprezentacije", "Pique, Španjolska je tvoja nacija."

Morala je reagirati i policija, koja je uklonila uvredljive transparente, nakon čega je uslijedio i sukob navijača i snaga reda.
 
Jasno, trening reprezentacije u ovakvim uvjetima nije bio moguć, posebno jer su brojni navijači Španjolske došli na stadion samo kako bi vrijeđali Piquea. To su radili cijelo vrijeme, a kada bi njihova meta primila loptu, zvižduci i uvrede su postajali zaglušujući. 
 
Zato je izbornik Julen Lopetegui (inače Bask) prekinuo trening nakon samo 23 minute, na što su navijači potpuno poludjeli. Pique je izlazeći s terena u pratnji zaštitara primio njihov verbalni bijes, ali i predmete kojima su ga gađali.

Pročitajte više