FANTASY PREMIERSHIP

Premiership oduzeo titulu Bugarinu koji je pobijedio 7,5 milijuna fantasy igrača

Foto: Getty Images/Guliver Image

PREMIERSHIP je bez previše objašnjenja diskvalificirao bugarskog pobjednika globalne "fantasy" lige i titulu dodijelio Englezu Joshui Bullu.

Aleksandar Antonov, koji ima i svoj YouTube kanal koji se bavi fantasyjem, u zadnjem je kolu osvojio dovoljno bodova kako bi zadržao prednost ispred Bulla, ali mu je titula prvaka oduzeta.

"Naknadnim pregledom aktivnosti korisnika došlo je do promjena u poretku pa je titulu najboljeg menadžera osvojio Joshua Bull. Korisnički račun prijašnjeg pobjednika je izbrisan zbog povrede pravila", stoji u kratkom službenom priopćenju Premiershipa.

Pobjednik je istraživač karcinoma

Bull, koji radi na sveučilištu Oxford na institutu za karcinome, na Twitteru je objavio da je dobio mail od lige koja ga je proglasila pobjednikom te da mu ništa nije jasno.

"Nemam pojma što se događa, ali izgleda da sam ja pobjednik. Znam isto kao i vi. Naravno da nisam želio pobijediti na ovakav način, ali tako je ispalo", napisao je Bull.

Premiership nije detaljno obrazložio zašto je suspendirao Bugarina, ali je do toga došlo najvjerojatnije jer je Antonov imao više od jednog korisničkog računa što je po pravilima zabranjeno. Brojni igrači to rade kako bi isprobavali razne taktike i utjecali na cijene igrača pa je vjerojatno to bio razlog zašto je Antonov izgubio naslov. Korekcijom poretka u deset najboljih igrača prošle sezone ušao je i svjetski prvak u šahu Magnus Carlsen.

Antonov ostao bez bogate nagrade

Fantasy Premier League je megapopularna online igra koju igra 7,5 milijuna igrača. Svaki menadžer na početku sezone ima na raspolaganju virtualnih 100 milijuna funti od kojih mora složiti momčad s 15 igrača; dva golmana, pet obrambenih, pet veznih i tri napadača. Uoči svakog kola mora odabrati 11 igrača kojima se boduje stvarni učinak na utakmicama Premiershipa. Boduje se sve. Od neprimljenih golova, preko asistencija i golova, do skrivljenih penala i svih drugih parametara.

Nijedna druga liga na svijetu nema toliko fantasy igrača kao Premiership, a Antonov je ostao bez vrijednih nagrada. Pobjednik ove sezone osvojio je sedmodnevni put u Veliku Britaniju, VIP tretman na dvije utakmice Premiershipa u sezoni 2020./2021. po izboru, ručni sat TAG Heuer, Playstation 4 s igrom FIFA 20, Nikeovu trenersku jaknu i ruksak prepun suvenira Premiershipa.

Pročitajte više