Prijateljska utakmica Hajduka i Zvezde u znak sjećanja na Tita?

B92 javlja kako će 4. svibnja 2005. godine splitski Hajduk i beogradska Crvena Zvezda odigrati u Tivtu prijateljsku utakmicu kao znak sjećanja na susret odigran 25 godina ranije na isti dan, kada je umro Josip Broz Tito. Direktor Hajduka Fredi Fiorentini odlučno demantira takve napise.

Prema B92 memorijalnu utakmicu najavila je organizacija "Generalni konzulat SFRJ" kao znak sjećanja na Tita, a utakmica, ako do nje uopće dođe, trebala bi biti prekinuta u 15:05, u vrijeme kada je, 4. svibnja 1980. godine, Josip Broz Tito umro.

Na dan Titove smrti na Poljudu su se, pred 50.000 gledatelja, sastali Hajduk i Zvezda, a fotografije uplakanih igrača obišle su cijeli svijet. Rezultat je tada bio 0:0.

"To je cirkus, to je sigurno laž. Nama to nitko ne može ni predložiti, niti bi mi to prihvatili." - rekao je direktor Hajduka Fredi Fiorentini za Index.hr.

Sportski direktor Hajduka Igor Štimac informaciju u "Politici" prokomentirao je sljedećim riječima: "Ta utakmica ne dolazi u obzir. Informaciju o njezinom odigravanju usporedio bih s vijesti da će Zdravko Mamić kupiti Hajduk."

Pročitajte više