Esport

Prijavi se na PUBG prvenstvo Hrvatske vrijedno 10.000 kuna

Foto: Good Game Global

PUBG igrači u Hrvatskoj napokon su došli na svoje! Najavljeno je 10 tisuća kuna vrijedno PUBG prvenstvo Hrvatske u organizaciji Good Game Globala čija će se završnica održati 15. prosinca u Zagrebu. Prijave su besplatne i otvorene do 10. prosinca za prvih 450 natjecatelja koji putem maila potvrde svoje sudjelovanje. Nakon kvalifikacija doznat ćemo najboljih 48 igrača koji će se uz streamere sprEEEzya i CholaPC boriti za glavnu nagradu od pet tisuća kuna. 

>Vrijeme je da na gamere počnete gledati drugačije

>Evo zašto je A1 Adria League jedan od najvažnijih esport projekata u Hrvatskoj

PUBG popularizirao Battle Royale

PlayerUnknown's Battlegrounds igra je koja je uzdigla cijeli žanr Battle Royale. Čak je i Epic Games priznao kako će Fortnite Battle Royale temeljiti na popularnom PUBG-ju. Radi se o prvoj igri na Steam platformi koju je svaki dan igralo milijun igrača punih godinu dana. Cilj igre je jednostavan, ostati posljednji preživjeli na otoku dok se dostupna zona za igranje neprestano smanjuje. Iako je dostupan na većini aktualnih platformi, PUBG 7. prosinca službeno stiže i na PlayStation 4.

Svaka kompetitivna igra s tolikom igračkom bazom ima potencijal postati popularni esport. Međutim, Battle Royale pred organizatore donosi brojne izazove. U mečevima sudjeluje 50 do 100 igrača, za razliku od drugih natjecateljskih igara u kojima na LAN završnici najčešće istovremeno igraju dva tima po pet igrača. Praćenje meča također je drugačije, što zbog velikog broja igrača u meču, što zbog dinamike igre u kojoj se akcija povećava što se više smanjuje prostor za igru. Najveće esport kompanije na svijetu pokušale su odgovoriti na izazove koje Battle Royale igre donose u esport, a sada će to pokušati i domaća tvrtka Good Game Global koja u suradnji s partnerima organizira PUBG prvenstvo Hrvatske u Solo modu. 

PUBG prvenstvo Hrvatske

Prijave za prvenstvo su otvorene za svakoga do 12. prosinca, ali samo će 450 prvih natjecatelja koji putem emaila potvrde svoje sudjelovanje ostvariti pravo nastupa u kvalifikacijama. Igrat će se Solo mod iz prvog lica. Igrači će u kvalifikacijama biti podijeljeni u šest skupina i igrat će se četiri online kvalifikacijska meča, nakon kojih će najboljih 48 osigurati nastup na završnom turniru u Zagrebu. Najboljim igračima iz kvalifikacija pridružit će se najpopularniji hrvatski streamer sprEEEzy te CholaPC. Pobjednik će osvojiti novčanu nagradu u iznosu pet tisuća kuna, drugoplasirani će kući ponijeti tri tisuće kuna, a nagrada za treće mjesto iznosi dvije tisuće kuna. Završni turnir će se održati 15. prosinca u City Center One East i kinu Cinplexx. Za PUBG prvenstvo Hrvatske možete se prijaviti na službenoj stranici PUBG.GG.me.

Osim odličnih PUBG mečeva organizatori su pripremili i brojna druga iznenađenja: "Posjetitelji će imati priliku upoznati i družiti se s omiljenim YouTuberima, osvajati atraktivne nagradne, pratiti uzbudljivo finale na velikom kino platnu, te ostvariti pravo na dodatne pogodnosti. Kako bi osigurali svoje ulaznice, potrebno se što prije registrirati na službenoj stranici jer je broj ulaznica ograničen." U slučaju da niste u mogućnosti posjetiti završni turnir u Zagrebu, cijelo natjecanje ćete moći pratiti na Good Game Global YouTube kanalu te sprEEEzy i CholaPC kanalima. Više informacija dostupno je na službenim stranicama

Good Game Global najpoznatiji je po svojim B2B Good Game turnirima za medijske i IT tvrtke. Na Good Game Zagreb eventu održanom u svibnju više od 30 kompanija prikupilo je 100 tisuća kuna koje je na startup natjecanju Good Game Liftoff osvojio projekt Mundus, pametna društvena igra iza koje stoje Filip Hercig, Luka Domančić, Matija Fućek i Fran Zekan. 

sprEEEzy

Ako iz nekog razloga dosad niste upoznati s PUBG-jem te se želite pripremiti za praćenje PUBG prvenstva Hrvatske najbolji način za to učiniti je stream Mare "sprEEEzya" Miličevića, vjerojatno najpopularnijeg hrvatskog streamera koji najčešće igra upravo PUBG. Na Twitch.tv kanalu ima više od 1200 pretplatnika (subova), dok se na njegov YouTube kanal pretplatilo više od 135 tisuća ljudi. Uživo ga možete pratiti na njegovom Twitch.tv kanalu od ponedjeljka do subote u popodnevnom terminu. 

Pročitajte više