Prije 10 godina su bili korak do polufinala LP-a, a sad su ispali u treću ligu

Foto: Profimedia

MALAGA je jučer poražena s 2:1 na gostovanju kod Alavesa u 41. kolu španjolske Segunde te tako i službeno potvrdila svoje ispadanje u treći rang španjolskog nogometa. Alaves je poveo u 46. minuti golom Asiera Villalibrea, a Luis Munoz je u 77. minuti Malagi donio izjednačenje. Konačnih 2:1 postavio je Toni Moya u 87. minuti.

Ovim porazom Malaga je ostala 19. na prvenstvenoj ljestvici s 43 osvojena boda te kolo prije kraja prvenstva ima sedam bodova manje od B momčadi Villarreala i Sporting Gijona pa više nema šanse da dohvati mjesto koje garantira spas. Osim Malage, ligu napuštaju Lugo, UD Ibiza i Ponferradina.

Neizvjesno je i na vrhu gdje traje grčevita borba za ulazak u La Ligu. Granada sa 72 boda , Las Palmas sa 71, Alaves sa 70 i Levante sa 69 će u zadnjem kolu tražiti ključne pobjede za direktan plasman u prvu ligu, a dvije ekipe koje ga ne dohvate ići će u play-off s Eibarom i Albaceteom. 

Bili su hit Lige prvaka

Podsjetimo, Malaga je prije deset godina bila samo nekoliko sekundi udaljena od ulaska u polufinale Lige prvaka. Odlična momčad Manuela Pellegrinija predvođena Iscom, Demichelisom i Javierom Saviolom je u četvrtfinalu Lige prvaka u prvoj utakmici protiv Borussije Dortmund odigrala 0:0, da bi u uzvratu u 91. minuti vodila 2:1.

No u infarktnoj završnici je prvo Marco Reus izjednačio na 2:2, rezultat koji je Španjolce i dalje vodio u polufinale, a dvije minute kasnije stoper Felipe Santana ugurao je loptu u gol za pobjedu 3:2 Borussije koja je na kraju stigla do finala. Malaga je prethodno u osmini finala izbacila Porto i osvojila grupu C s 12 bodova ispred Milana, Zenita i Anderlechta.

Pročitajte više