Privedeno 10 navijača, ozlijeđeno 14 osoba, Hrvat ozlijedio policajca

Uz dva navijača BiH koja su privedena u popodnevnim satima, netom prije utakmice privedena su još tri domaća navijača zbog oštećenja nekoliko autobusa. 

Do zaključenja teksta privedeno je ukupno pet hrvatskih navijača. Dvojica na kontrolnim točkama tijekom ulaska na stadion jer su kod sebe imala teleskopske palice, i oni su po "kratkom postupku" privedeni sucu za prekršaje, rekao nam je Zornić.

Privedena su još tri hrvatska navijača, državljana RH, i to jedan zbog napada na policajca koji je završio u bolnici, te dvojica zbog remećenja javnog reda i mira. Uz ovog jednog kojega je ozlijedio hrvatski navijač, ozlijeđena su još dva policajca, te četiri redara.

Nakon završetka utakmice policija je prvo ispraznila tribinu s domaćim navijačima, te ih počela pratiti na putu prema njihovim destinacijama, a nakon što su oni otišli, i hrvatski navijači su krenuli, praćeni jakim policijskim snagama prema svojim autobusima.

> Utakmicu osiguravalo tisuću pripadnika sarajevske policije i zaštitara

"Jebemo Čelik, jebemo Želju, jebemo Sarajevo i Bosnu cijelu", "Gazi, ustaše!"

Prije početka utakmice navijači hrvatske reprezentacije, Hercegovci su pjesmom provocirali domaće navijače.  "Jebemo Čelik, jebemo Želju, jebemo Sarajevo i Bosnu cijelu" - pjevali su bez prestanka. Odgovor domaćih navijača nije izostao. "Gazi, ustaše!", odvraćali su oni.

Nakon toga počelo je provociranje s obje strane, ne prestaju psovke upućene navijačima obje reprezentacije. "Jebemo vam majku ustašku" i gore navedeno samo su dio repertoara na stadionu.

Tijekom cijele utakmice navijači su provocirali jedni druge, a vrhunac je bilo bacanje dimnih bombi i signalenih raketa s jedne tribine na drugu. U drugom poluvremenu naši su navijači uspjeli baciti jednu signalnu raketu na domaće navijače, pa su morali intervenirati specijalci. Oni su uletjeli na tribinu s našim navijačima, te su palicama stjerali sve navijače u gornjih nekoliko redova. Istovremeno, ljutiti domaći navijači pokušavali su slomiti ogradu. Utakmica je bila prekinuta zbog toga na nekoliko minuta.  I dok se činilo da se situacija smiruje naši su navijači, ako ih uopće i možemo tako nazvati, počeli bacati baklje po specijalcima. No, i to je trajalo nekoliko minuta, jer su ih specijalci smirili.

Ponašanje obiju skupina navijača za vrijeme utakmice za svaku je osudu.

"Horde zla" napale Armadu

40-ak pripadnika navijačke skupine Sarajeva "Horde zla" u sarajevskom kafiću Bodyguard u ulici Ferhadija napalo je 37 pripadnika Armade. U sukobu je bilo ozlijeđenih, doznajemo od kolegice koja prati hrvatsku reprezentaciju u Sarajevu.

Do sukoba je došlo na terasi kafića i na šetalištu ispred kafića, koji je u ovim trenucima potpuno ispražnjen, a bilo je i razbijenih čaša te stolova, ali i krvavih glava.

Očevidac tučnjave, koji radi u jednom objektu nedaleko mjesta gdje se dogodila tučnjava, tvrdi kako je Armada izazvala tučnjavu. Prema njegovim riječima tridesetak navijača s hrvatskim obilježjima sjedili su u kafiću Bodyguard, pjevali provokativne pjesme, dobacivali prolaznicima. Očevidac nam je kazao kako je i sam bio predmetom dobacivanja, te da je sasvim normalno da su dobili batine zbog takvog ponašanja.

Na forumu Manijaka sasvim druga priča. Tamo se piše kako su navodno navijači sa Bistrika iz čista mira napali naše navijače koji su bili mirni, te da je troje teže ozlijeđenih - jednom je navodno izrezan vrat, jednom je razbijena glava, a posljednjem zubi. Terasa kafića potpuno je uništena, tvrde navijači.

Sukob i između navijača BiH reprezentacije

Kako doznajemo od glasnogovornika Zornića manji incident je zabilježen i nekoliko sati kasnije u ulici Titova. Došlo je do manjeg sukoba između navijača reprezentacije BiH.

D.R./A.H.
Foto: cin.ba/I.L.

Pročitajte više