Prkačin odlučio: Umjesto mirovine još sezona u KK Zagrebu

KAPETAN hrvatske košarkaške reprezentacije Nikša Prkačin (34) sljedeću sezonu provest će kao član košarkaškog kluba Zagreb, s kojim je u ponedjeljak ujutro potpisao jednogodišnji ugovor.

Iskusni centar koji je proglašen košarkašem porotekle sezone u hrvatskoj ligi pojačat će konkurenciju pod koševima, te biti nova snagu Zagreba u regionalnoj NLB ligi. Iako je imao ponude iz Turske, Prkačin se zbog obitelji odlučio na ostanak u Zagrebu.

"Nisam mogao završiti karijeru tako da svaki dan pročitam nešto ružno o sebi, to mi je dalo motivaciju za nastavak", objasnio je Prkačin odluku o nastavku karijere, pa dodao kako je spreman na bilo koju ulogu u momčadi.

"Nikad brže se nisam dogovorio oko ugovora, sve se odvilo u deset minuta. Meni je ovo 17. sezona, pristati ću na mjesto u momčadi koje mi trener namijeni", rekao je Prkačin, na čijoj poziciji igraju Ante Tomić i Luka Žorić.

Prošle sezone u Ciboni je zabijao 9.5 poena, uz 3.5 skokova i 1.9 asistencija u prosječnih 20 minuta. Tijekom ljeta razmišljao je o odlasku u mirovinu, no odlučio je to odgoditi, te će bogatu karijeru završiti u redovima Mrava.

Pročitajte više