PRLJAVI PSG Cavani gazi po leđima i gura trenera, Motta udara bez lopte, Di Maria kosi

Foto: Getty Images / Guliver Image

PSG porazom kod Nice (1:3) u 35. kolu najvjerojatnije ostaje bez trofeja francuskog prvaka koji zadnje četiri godine nije napuštao Park prinčeva. Monaco sada ima tri boda više i utakmicu manje od PSG-a. S obzirom na to da su do kraja ostala još tri kola, to je velika prednost za klub Danijela Subašića.

Nakon što je Balotelli u 26. minuti donio vodstvo Nici, gosti su se protiv suparnika krenuli boriti prljavštinama. Edinson Cavani, najbolji strijelac PSG-a, prednjačio je u grubostima i nasilju. Prvo je nakon duela s Paulom Baysseom, protivnika koji je potrbuške ležao na travi, prignječio koljenom na leđa. Sudac Buquet napadača gostiju nikako nije kaznio za ovaj odvratan potez:
Zatim se nakon duela uz aut crtu, lopta otkotrljala do prostora Nicina trenera Luciana Favrea koji je krenuo prema lopti, ali se Cavani zaletio prema njemu i odgurnuo ga tako snažno da je Favre pao. Buquet ga sada kažnjava, ali samo žutim kartonom.
U završnici, pri vodstvu Nice 2:1, kada shvaćaju da im očekivani peti uzastopni naslov ispada iz ruku, gosti potpuno gube živce i sportski duh. Thiago Motta dobiva crveni karton u 90. minuti zbog udaranja Balyssea, što je označilo kraj nadanjima PSG-a da će se dramatično vratiti, jer nakon toga je Anastasios Donis zabio za 3:1.
Na samom kraju, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade isključen i Angel Di Maria zbog prekršaja na Arnaudu Souquetu. Di Maria suparnika koji mu je pobjegao s loptom, nije uspio zaustaviti, ali je dao sve od sebe da ga polomi. Jer nakon što ga je Souquetu pretrčao, Di Maria se krvnički, s obje noge bacio na protivnika u trku i samo srećom je izbjegnuta teža ozljeda igrača Nice. 

Pročitajte više