Pro Recco i kiša potopili Mladost

PRO RECCO je potopio Mladost 9:6 i prvi je finalist final foura Eurolige. Utakmica je odlučena početkom druge i treće četvrtine kada je naš klub potpuno pao i omogućio Talijanima da stvore nedostižnu prednost.

U utakmicu se ušlo nervozno s obje strane, nije bilo igre ni lijepih poteza, a golovi su se davali s igračem više. U tim trenucima se činilo da ćemo gledati neizvjestan i uzbudljiv meč. Momčad sa bazena uz Savu je dobro igrala obranu ali nisu bili koncentrirani u završnici. Na prvi odmor se otišlo s prednosti Recca 2:1.

No, u nastavku naša ekipa je imala ogroman pad u igri, Mladost se sasvim izgubila prvih šest minuta druge četvrtine, djelovali su popuno bezidejno i bez agresivnosti u obrani. Talijani su to znalački iskoristili i otišli na pet golova prednosti, 6:1. No, Mladost se diže i s dvije vrlo dobre obrane Pavića je stigla na 6:3, rezultat s kojim se otišlo na odmor. U tom trenutku smo se ponadali da je naša momčad prebrodila krizu i da može nadoknaditi tri gola razlike. No, dogodilo se suprotno.

U trećoj četvrtini ponavlja se ista priča kao s početka prethodne, Mladost je izgubila igru i agresivnost i uz katastrofalnu realizaciju igrača više nije mogla ozbiljno ugroziti Pro Recco. Mladostaši su izgledali kao i vrijeme na bazenu, tmurno i hladno te nisu uspjeli dati gol u svih osam minuta. Talijani su tu potpuno dotukli Mladost, otišli na šest golova prednosti i riješili utakmicu.

U posljednjem periodu utakmice, Recco je igrao koliko mu je dosta i u tim trenucima su više razmišljali o finalu nego o Mladosti. Mladostaši su ipak na kraju se malo digli što je dijelom rezultat i toga što su Talijani ubacili u nižu brzinu. Naši vaterpolisti su u tu četvrtinu dobili, odigrali su nekoliko lijepih akcija te je na kraju Pro Recco slavio sa prihvatljivih tri gola prednosti.

Poraz Mladosti prvenstveno leži u katastrofalnoj realizaciji igrača više koja je 14. puta imala igrača više, a zabila samo dva gola, ako smo dobro pratili na očajnim uvjetima na bazenu. Kod naše momčadi dva gola je zabio Franičević, a u strijelce su se još upisali Antonijević, Franičević, Iosep, Muslim i Đogaš.

No, moramo spomenuti i katastrofalnu organizaciju u Barceloni. Utakmica je odigrana na otvorenom bazenu po kiši i zaista je upitna regularnost utakmice. Osim toga, greškom organizatora, Mladost je zakasnila na utakmicu(!), a na bazenu je novinarima nestalo struje. Sve u svemu, katastrofalna organizacija nedostojna ovako velikog natjecanja.

M.Pa.
Foto: DU list

Pročitajte više