Procurila VAR komunikacija s utakmice Dinama i Osijeka. Je li Bebek kršio protokol?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

CURENJE novih snimki komunikacije između VAR soba i sudaca ne prestaju. Facebook stranica 'Bijelo-plava birtija' koja okuplja navijače Osijeka objavila je podužu snimku s utakmice Osijeka i Dinama igrane u sedmom kolu ovosezonskog izdanja Supersport HNL-a. 

Podsjetimo, ta utakmica potakla je veliku raspravu o suđenju. Glavni sudac utakmice bio je Mario Zebec koji nedugo ranije bio na 'hlađenju' zbog sporova oko njegovih odluka u prošlosti. Dinamo je na kraju pobijedio s 3:2 uz dva gola iz penala koje im je Zebec dosudio u završnici utakmice.

Bebek potaknuo Zebeca da sudi penal za Dinamo

Za domaće navijače, najsporniji je penal u kojem je branič Osijeka nogom zamahnuo između nogu Dinamovog Dinama Perića. Na snimci se ne vidi je li pritom došlo do jačeg kontakta između dva igrača, ali glavni VAR sudac Ivan Bebek je svom kolegi Zebecu sugerirao da je kontakta bilo.

Nakon što je Bebek u VAR sobi povlačenjem linija ustvrdio da nijedan Dinamov igrač nije u zaleđu prilikom iste akcije, može se čuti kako Zebecu govori da je igrač Osijeka "punim šutom" udario Perića u zadnju ložu. Zebec je nakon toga dosudio penal, a Osječani se sada pitaju je li Bebek prekršio VAR protokol.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Pročitajte više