Promjene u njemačkoj reprezentaciji nakon kiksa na Svjetskom prvenstvu

Foto: Profimedia

DIREKTOR njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff je nakon ispadanja Njemačke u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Kataru pristao napustiti svoju dužnost dvije godine prije isteka ugovora. Bivši njemački reprezentativac Bierhoff je obnašao dužnost direktora reprezentacije posljednjih 18 godina.

"Oliver Bierhoff stekao je mnogo zasluga za Njemački nogometni savez. Čak i ako se na zadnjih nekoliko turnira kasnilo za postavljenim sportskim ciljevima, on će i dalje biti povezivan s velikim trenucima njemačke reprezentacije, kao i uspjehom reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu", rekao je predsjednik saveza Bernd Neuendorf.

Bierhoff je pomogao Njemačkoj da 2014. u Brazilu osvoji posljednji od četiri njemačka naslova svjetskog prvaka. Reprezentacija je s turnira u Kataru ispala u grupnoj fazi nakon poraza od Japana, remija sa Španjolskom i pobjede nad Kostarikom. Nijemci su također ispali nakon grupne faze na Svjetskom prvenstvu 2018., a na Euru 2020. godine nisu uspjeli proći dalje od osmine finala.

Pročitajte više