Prosinečki na Marakani prosuo vodstvo protiv Rennesa, Maribor u nadoknadi srušio Rangerse!

KOMŠIJE u različitom raspoloženju čekaju idući tjedan i uzvratne utakmice play-offa Europa lige: Crvena zvezda je vodstvo s početka utakmice protiv Rennesa pretvorila u domaći poraz 1:2, a gradski rival Partizan je kod nejakog irskog Shmarocka u Dublinu izvukao odličan remi 1:1.

Na rasprodanoj Marakani, Brazilac Kadu je Zvezdu doveo u vodstvo u 17. minuti iz penala, ali do kraja poluvremena Jonathan Pitroipa postiže izjednačujući gol za momčad koja je prošle sezone bila 6. u Le Championnatu. Victor Montano u 75. minuti postavlja konačnih 2:1 za Rennes i veliku prednost Francuza pred uzvrat na domaćem terenu.

Iako je Rennes jača momčad od Zvezde, sigurno je da navijači momčadi koju trenira hrvatski stručnjak nisu očekivali ovako katastrofalan početak sezone. Podsjećamo, Zvezda je u 1. kolu srpskog prvenstva izgubila u Subotici od Spartaka 0:2, a sada su se poskliznuli na prvoj ozbiljnoj europskoj prepreci.

"Večiti rivali" na drugu stranu Topčiderskog brda nose aktivnih 1:1 koje su izborili kod irskog prvaka Shamrock Roversa. Partizan je također poveo, strijelac je bio Tomić u 14. minuti, a izjednačenje domaćinu donio je McCabe deset minuta prije kraja.


Za razliku od pomiješanih emocija kod "komšija", naši "sosedi" slave veliki uspjeh njihovog prvaka Maribora, koji je od 31. minute i Juanminog gola za Glasgow Rangerse, bio u minusu na svom Ljudskom vrtu. Međutim Ibraimi u 52. i Velikonja u drugoj minuti sudačke nadoknade, donose slavlje publici na krasnom Ljudskom vrtu.

Rangersima (za koje je cijeli susret odigrao Nikica Jelavić) ovo je drugi veliki europski udarac prije pravog početka sezone; nakon što ih je u 3. pretkolu LP izbacio Malmo, sada na Ibroxu moraju pobijediti kako bi osigurali barem skupinu Europa lige.

Pročitajte više