Pršo prije devet godina zamalo upropastio karijeru

HRVATSKI reprezentativac, jedan od najboljih igrača francuskog Monaca prije devet godina oprostio se od nogometa i prepustio "čarima noćnog života", piše tjednik Gloria o zamalo  propaloj nogometnoj karijeri danas velike uzdanice hrvatske reprezentacije.

Pršo je rođen u Zadru, nogomet je započeo igrati u juniorima Hajduka, otkud je kao 18-godišnjak otišao u Pazinku. Tamo ga je zapazio jedan francuski manager i odveo ga u Rouen. Prši u novoj sredini nije bilo lako, uz to što se nije mogao prilagoditi, imao je problema i s ozljedama pa je nakon godinu dana u Rouenu odlučio prestati s nogometom.

Iako u većini slučajeva nije dobro kad se sportaš prepusti noćnom životu, Dado Pršo upravo je zahvaljujući tim izletima pronašao izlaz iz noćnih barova Francuske i povratka zdravom životu, a posebno nogometu. Naime, u jednom noćnom klubu upoznao je svoju suprugu Carole, koja mu je pomogla da se vrati nogometnoj karijeri.

Carole je za Gloriju izjavila kako nije uopće razmišljala da bi njen Dado mogao napraviti takvu karijeru, jedino je željela da se vrati nogometu. To je i učinio, a Carole i Dado preselili su se na Azurnu obalu, u San Raphael gdje je Pršo počeo igrati za istoimenog četveroligaša. Budući da su San Raphael i Monaco udaljeni nekih 50-ak kilometara, klubovi su često igrači prijateljske utakmice. Već nakon prve utakmice u dresu San Raphaela  Pršo je dobio poziv Monaca i odlučio ga iskoristiti. Monaco je Pršu poslao na kaljenje trećeligašu Ajacciu, koji je s Pršom izborio ulazak u Drugu francusku ligu. Pršo je prosječno u svakoj drugoj utakmici bio strijelac.

U Monaco se vratio 1999. godine, strpljivo je čekao svoju priliku ulazivši s klupe i dočekao ju je. Prve sezone odigrao je 20 utakmica i postigao 2 gola. Iduće sezone 4 gola u 21 utakmicu. Sezone 2001/2002 u 11 utakmica postigao je 2 gola, od toga jedan ključan, a prošle sezone u 10 utakmica 5 golova! Ovu sezonu započeo je odlično. Spomenimo samo njegova četiri pogotka u Ligi prvaka protiv Deportiva.

Pršo je za Gloriju ispričao i jednu zanimljivost vezanu uz prve dane u Monacu. U Pršinom voznom parku nalazio se tek stari rasklimani Fiat Uno koji nije imao stakla na suvozačevim vratima. Kada bi ga vozio Pršo je na mjesto stakla stavio karton, koji bi maknuo kad se parkirao. Jednom prilikom se uz njega parkirao trener Monaca i vikao Prši da je zaboravio zatvoriti prozor na automobilu.

Dado Pršo sutra će protiv Slovenije zaigrati odmah iza vrha napada koji će činiti Olić i Mornar, a nadamo se da će hrvatski napadač nastaviti svoj golgeterski niz.

Pročitajte više