Prvak svijeta iz 2018. s 29 godina dobio otkaz. Postao je najvrjedniji slobodni igrač

Foto: EPA

FLORIAN THAUVIN više nije igrač meksičkog Tigresa, objavio je jučer taj klub na svojim društvenim mrežama. Ovaj 29-godišnji krilni napadač napustio je meksičkog velikana godinu i pol nakon što je u njega stigao kao slobodan igrač po isteku ugovora u francuskom Marseilleu.

Ukupno je u dresu Tigresa, prema podacima s Transfermarkta, sakupio 38 nastupa u kojima je uspio zabiti osam pogodaka i namjestiti njih pet. Muku je mučio s ozljedama pa se nije osobito ni naigrao, a sve je kulminiralo odlukom kluba da mu prije vremena raskine ugovor. 

Nakon raskida je postao najvrjedniji slobodni igrač svijeta prema Transfermarktu. Popularna stranica ga procjenjuje na deset milijuna eura, što je milijun više od drugog Isca i šest milijuna više od Šime Vrsaljka, Alejandra Pozuele, Eddieja Segure i Artema Dzjube koji dijele treće mjesto. Francuski mediji navode da bi se mogao vratiti u Marseille koji sada vodi Igor Tudor.

Odabrao je Meksiko

Podsjetimo, Thauvin je svjetski prvak s Francuskom 2018. i jedan od najboljih francuskih ofenzivaca. Očekivalo se da će tog ljeta otići u neki veliki europski klub, no on je odlučio ići stopama sunarodnjaka Andre-Pierrea Gignaca koji je u Tigresu postao legenda.

Thauvin je tada odbacio ponude brojnih europskih velikana koji su ga htjeli besplatno dovesti u najboljim nogometnim godinama. U karijeri je igrao za Grenoble, Bastiju, Lille, Newcastle i Marseille. Za Francusku ima deset nastupa i jedan gol.

Pročitajte više