Prvi čovjek UFC-a: Sudac je pogriješio, bit će revanša između Askrena i Lawlera

Foto: Getty Images / Guliver Image

DANA WHITE, predsjednik UFC-a, nezadovoljan je odlukom suca nakon pobjede Bena Askrena nad Robbiem Lawlerom na 235. priredbi UFC-a u Las Vegasu. Prvi čovjek organizacije prokomentirao je odluku suca Herba Deana, koji je prekinuo meč misleći da je Lawler ostao bez svijesti dok ga je Askren pokušavao ugušiti.

>>> UFC 235: Jones bez problema obranio titulu, Usman novi prvak velter kategorije

"Sudac je pogriješio i donio lošu odluku. Moramo dogovoriti revanš te borbe. To je jedino pošteno. No, to ne umanjuje činjenicu da je Askren uspio dovesti Lawlera u tu poziciju. Vjerujem da će njihov revanš biti sjajan", naglasio je White.

Oglasio se i sam Lawler, koji je doživio drugi poraz u nizu, a treći u posljednje četiri borbe.

"Sranja se događaju i greške su moguće. Herb me provjerio i dao sam mu palac gore, no on je uskočio. Nisam mogao čuti što mi govori zbog položaja Askrenovih ruku za gušenje. Moja je glava bila na Askrenovom tijelu, a ruka s druge strane i nisam ga mogao čuti. Ruku sam spustio sam, a kada me provjerio dao sam mu palac gore. Kada je prekinuo bio sam ljut i pitao sam ga zašto je to napravio jer sam bio dobro. Događa se. On je fantastičan sudac, jednostavno je napravio pogrešku", mirno je naglasio Ruhless.

On je i opisao cijelu tu situaciju kada je bio u teškom položaju.

"Nije me gušio jer sam razmišljao o tome kako ću ga podići i baciti. Stiskao je podosta jako i trošio se, tako da sam odlučio pustiti ga da umori ruke. Tako je barem sve to meni izgledalo, ne mogu znati kako je izgledalo na TV-u, no meni je izgledalo kao da se troši bez da me zapravo guši. Vjerojatno sam ranije trebao dati palac gore".

White je najavio revanš, a Lawler se slaže s njim.

"Ne tražim nikakve izlike. Pokušat ću biti pozitivan po pitanju cijele situacije. Volio bih ovu borbu ponovno odraditi. Kukati zbog poraza ne namjeravam, a ostalo ću prepustiti onima koji se brinu o mojoj karijeri", zaključio je. 

 

 

Pročitajte više