Prvi parovi nokaut faze: Gaučosi na ranjene Meksikance, Urugvaj na Korejce

NAKON trećeg i posljednjeg kola igre po skupinama u gupama A i B, poznati su i prvi parovi nokaut faze.

> Skupina A: Urugvajski napadači oduševili, Ribery najveće razočaranje

> Skupina B: Argentina s maksimalnim brojem bodova u drugi krug, Higuain jedini s hat-trickom

U osiminu finala, kao prva reprezentacija iz grupe A, plasirao se Urugvaj, dok su se u drugu fazu provukli i Meksikanci iako su uvjerljivo poraženi u posljednjem kolu upravo protiv Urugvajaca.

Sada je sasvim jasno da će se Urugvaj sučeliti s Južnom Korejom kao drugoplasiranom momčadi grupe B koja je do posljednjeg trenutka visila protiv Nigerije. No, azijska je momčad ipak uspjela izdržati i ne dopustiti potpuni preokret Nigerijaca pa joj je i remi (2:2) bio dovoljan za prolazak.

Sa savršenim scoreom nakon prvog kruga, tri čiste pobjede i devet bodova, u drugu fazu natjecanja iz grupe B u osminu finala plasirala se Argentina. Gaučosi će se u nokaut fazi sukobiti s ranjenim Meksikancima, drugoplasiranom momčadi grupe A.

Dosadašnji dio prvenstva nas je naučio da o favoritima ne treba glasno govoriti, no ipak Argentina i Urugvaj imaju veće šanse za prolazak među posljednju osmoricu nego Meksiko, odnosno Južna Koreja. Južnoamerikanci su pokazali najviše, a upravo su se Argentinci nakon dosadašnjih predstava isprofilirali u vjerojatno prvog favorita prvenstva. Slično je i s Urugvajem koji je samo dokazao da su južnoameričke momčadi hit u JAR-u.

Osimina finala:

26. lipnja (Porth Elizabeth) Urugvaj - Južna Koreja

27. lipnja  (Johannesburg) Argentina - Meksiko

Pročitajte više