Prvi poraz Kovača u sezoni, Ibišević potopio prvaka u Berlinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

BAYERN je u mini krizi. Momčad Nike Kovača je, nakon domaćeg remija s Augsburgom (1:1) u prošlom, večeras izgubila od Herte u Berlinu s 2:0 u prvoj utakmici šestog kola Bundeslige. Njemačkom prvaku to je prvi poraz u sezoni, baš kao i hrvatskom treneru od dolaska na klupu jednog od najvećih europskih klubova.

Da je Hertha crna mačka za Bayer svjedoči podatak da je i u četvrtom njihovom dvoboju zaredom izbjegla poraz, s tim što je večeras bacila na koljena društvo s Allianz Arene i izjednačila se s njim na prvom mjestu ljestvice. 

Goste je načeo Vedad Ibišević, koji je zabio iz penala 23. minuti. Prije toga je njegov udarac glavom obranio Neuer, nakon čega je Boateng neoprezno srušio igrača Herthe, a sudac pokazao na bijelu točku, s koje je Vedo sigurno pogodio za vodstvo.

Kada Bayern gubi u Njemačkoj, to je svakako novost, no uvijek je prisutan osjećaj kako će do kraja okrenuti stvari i stići do pobjede. Međutim, ovog puta su umjesto preokreta jednostavno dotučeni u 44. minuti. Lazaro je sjajno prošao po desnoj strani šesnaesterca i poslao povratnu loptu za Dudua, a on iz prve zakucao loptu pod prečku za konačnih 2:0 i skalp renomiranog protivnika na olimpijskom stadionu.

Do kraja je Kovačeva momčad pokušala barem smanjiti. Uzalud je imala više udaraca na gol, uvjerljivo veći posjed lopte, neke dobre prilike... Večeras je sve bilo uzalud i sigurno da će Niko u narednim danima osjetiti pritisak njemačkih medija, koji jedva dočekaju kiks prvaka, što se ne događa tako često kao večeras u Berlinu. 

Pročitajte više