Prvi zimski SP: Poznato razdoblje održavanja mundijala u Kataru

Foto: Getty Images

MEĐUNARODNA nogometna federacija (FIFA) službeno je priopćila kako će se naredno Svjetsko prvenstvo u Kataru održati od 21. studenoga do 18. prosinca 2022. godine.

"Smatram kako je odluka ispravna jer je u Kataru zbog lipanjskih i srpanjskih nesnosnih vrućina nemoguće igrati", izjavio je čelnik svjetske krovne nogometne federacije Gianni Infantino.

Svjetsko prvenstvo u Kataru presedan je u povijesti mundijala. Turnir će se prvi put u povijesti nogometnih prvenstava organizirati tijekom zimskih mjeseci. Prijašnja izdanja redovito su se održavala tijekom svibnja, lipnja i srpnja. Postavlja se i legitimno pitanje kako će nogometni savezi širom svijeta rasporediti kalendare svojih natjecanja. 

U vrijeme studenoga u Kataru dnevne temperature dosežu između 22 i 30 Celzijeva stupnja. Temperature u prosincu nižu se i kreću se od 17 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Nepoznato je koliko će reprezentacija nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Imamo načelni dogovor, ali sve je moguće. Razmišljamo da već u Kataru predstavimo 48 reprezentacija. S povećanjem reprezentacija automatski bi se smanjile mnoge regionalne napetosti. Nogomet spaja ljude", poručio je Gianni Infantino.

Pročitajte više