TRANSFERI

Prvo pojačanje Arsenala dolazi besplatno iz Portugala

Foto: EPA

YACINE BRAHIMI (29) pred potpisom je višegodišnjeg ugovora s Arsenalom. Pojedini afrički mediji još kasno sinoć objavili su informaciju da su Arsenal i ovaj bivši nogometaš Porta u ozbiljnim pregovorima oko buduće suradnje.

Alžircu je jučer istekao ugovor s Portom i može kao slobodan nogometaš pregovarati sa zainteresiranim stranama, a da se nešto događa između njega i Gunnersa, upravo je objavio i dobro obaviješteni britanski Sky Sports.

To praktički znači da je pitanje trenutka kada će Gunnersi službeno potvrditi dolazak Brahimija na Emirates, a poznato je da će Alžirac godišnje zarađivati oko 4 milijuna eura u prijestolnici Engleske.

Prošle sezone Brahimi je postigao 13 pogodaka i devet asistencija na 49 nastupa za Porto. Ako sve prođe u najboljem redu, postat će prvo ljetno pojačanje ekipe koju vodi Unai Emery.

Navijači londonskog kluba nisu baš oduševljeno primili ovu vijest jer su očekivali transfer Wilfrieda Zahe iz Crystal Palacea, ali kako je mali budžet problem za Arsenal ovoga ljeta, baskijski stručnjak na njihovoj klupi morat će tražiti besplatne, a dobre igrače.

Pročitajte više