Prvotravanjske šale uranile: Nikica Jelavić i Mateja Kežman "u Dinamu"

"BESPLOSLEN pop i jariće krsti" stara je srpska poslovica, koja odlično opisuje najnovija novinarska otkrića o potencijalnim Dinamovim pojačanjima.

Nije izmišljanje atraktivnih pojačanja nikakav novitet, ali ove godine su špekulacije o pojačanjima (tek lijepo ime za besramno izmišljanje) zabrinjavajuće uranile. Obično je za njih rezervirano ljetno razdoblje sezone kiselih krastavaca.

Vjerojatno zbog toga što nam ovog ljeta slijedi Svjetsko prvenstvo a posljednjih godina nastupi naših klubovima u europskim pretkolima počinju sve ranije, kvotu izmišljotina o pojačanjima kako bi lakovjerni potrčali na kioske treba ispucati ranije nego inače.

Mora se priznati kako su upućeni u "šuškanja", "kuloarske priče" i "dobro obaviještene izvore" stvarno dali mašti na volju pa u Dinamu samo što nisu osvanuli srpski napadač PSG-a Mateja Kežman, koji bi nakon Stamford Bridgea, Vicente Calderona, Parka prinčeva i ostalih europskih arena, imao gaziti kokosovim vlaknima potkoženim travnjakom Maksimira.



Dinamu na ljeto neće ništa lakše biti nadomjestiti Marija Mandžukića (koji nema gdje se dosad nije prodao, ali također samo prema novinarskim pričama) i izboriti Ligu prvaka, jer Kežmanu će društvo u napadu praviti Nikica Jelavić, 24-godišnji napadač bečkog Rapida koji je u subotu postigao gol u petoj uzastopnoj utakmici austrijske lige, njegov 12. u prvenstvu i čak 24. u svim natjecanjima ove sezone.

Jelavić je u Europa Ligi po dva puta zabio Aston Villi i Celticu a postigao je gol i HSV-u. Dodamo li tome da je prije manje od godinu dana u debiju za reprezentaciju također poentirao, čini se da napadač u najboljim godinama, kojeg su HSV i Sunderland htjeli dovesti, a Celtic za njega ponudio oko 5 milijuna eura, stvarno nema pametnijeg posla nego se s Pratera spustiti na Maksimir.

Pročitajte više