LIGE PETICE

PSG - Montpellier 5:0 Neymar roze kose u dresu Bryanta, sukob Mbappea i Tuchela

Foto: Getty Images / Guliver Image

DEVETU pobjedu u posljednjih 10 utakmica uz remi ostvario je PSG u 22. kolu Lige 1. Francuski prvak i lider ispratio je Montpellier peticom (5:0) s Parka prinčeva.

Montpellier je 2012. senzacionalno ispred Parižana osvojio povijesni naslov prvaka, a danas je razbijen u gradu svjetlosti. 

Goste je već u 8. minuti načeo Sarabia, koji je dočekao loptu na 18 metara i projektilom poslao loptu pod gredu za vodstvo. A kada je golman Bertaud u 17. minuti dobio crveni karton jer je rukom intervenirao izvan šesnaesterca i ispred Mbappea, postalo je jasno da se gostima sprema golijada.

Montpellier je s igračem manje izdržao do finiša prvog poluvremena, a onda je u tri minute primio dva gola. Prvo je u 41. Sarabia lansirao Di Mariju u zicer, a Argentinac šmekerski, u svom stilu, prebacio je golmana za 2:0. 

Već u 44. bilo je 3:0, i to zahvaljujući komičnoj reakciji gostiju. Nakon kornera s desne strane Savanier je na prvoj vratnici skoro promašio loptu i pogodio suigrača Congrea u glavu, a lopta se odbila i završila u mreži.

Neymar, koji se na zagrijavanju pojavio roze kose u dresu s brojem 24, na kojem je pisalo Bryant, u 57. minuti se iskazao asistencijom. Brazilac je loptom u prostor izbacio Mbappea u zicer, a francuski napadač s lakoćom je obišao golmana i povisio na 4:0.

U strijelce se u 65. minuti upisao i lijevi bek Kurzawa nakon odbijanca, a Montpellier je do kraja ostao s dva igrača manje jer je zbog gaženja Kimpembea crveni karton dobio Chotard. 

Problemi u raju dogodili su se u 68. minuti kada je trener Thomas Tuchel ubacio Icardija umjesto Mbappea, a Francuz nezadovoljan napustio igru i odbio se pozdraviti s trenerom.

PSG ima 13 bodova i utakmicu više od drugog Marseillea. S druge strane, Montpellier je izgubio nakon tri vezane pobjede pa je i dalje četvrti s utakmicom više i bodom više od Lyona. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više