U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

PSG - UNITED 1:2 United zasluženo do pobjede u Parizu, bio je bolji cijelu utakmicu

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED uzeo je tri boda na gostovanju kod PSG-a u prvom kolu Lige prvaka. United je pobijedio 2:1, Fernandes je zabio za vodstvo, PSG je izjednačio autogolom Martiala, a pobjedu je donio Rashford u završnici susreta.

PSG nikada u 90 minuta nije uspostavio dominaciju na terenu, Neymar i Mbappé nisu imali puno prostora dok je United prevladao u sredini i to je bio ključ pobjede.

Prvi je zaprijetio PSG preko Di Marie i Kurzawe, no De Gea je odlično reagirao kod oba pokušaja. Ipak, United je pogodio iz prvog pokušaja, a on je došao iz penala. Martial je okretom prevario čuvara i sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Fernandes je potom promašio, Navas mu je pogodio stranu, no VAR je opravdano procijenio da je prije Fernandesovog pokušaja skočio ispred gol-linije. U ponovljenom pokušaju, Portugalac je lagano zabio za 1:0.

Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti još dva jako dobra pokušaja gostiju, tukli su Fernandes i McTominay, ali nisu bili dovoljno precizni.

PSG zabio ni iz čega

U drugom dijelu, nakon puno bolje igre Uniteda, PSG je ni iz čega izjednačio.  Užasnu pogrešku napravio je Martial koji je pri pokušaju izbijanja kornera zakucao loptu u svoju mrežu. Francuzi su mogli odmah zabiti i drugi gol, no Mbappéu je u posljednji trenutak loptu s noge ispred De Gee skinuo Wan-Bissaka.

Nakon toga, United je dominirao terenom, nekoliko puta je bio blizu gola, pogotovo je dominirao Rashford koji je pokušavao sa svih pozicija. Napokon je pogodio u 87. minuti kada se sjajno riješio čuvara i pogodio nisko suprotni kut za konačnih 2:1. 

U drugoj utakmici skupine, Leipzig je pobijedio Basaksehir 2:0.

Koeficijente za utakmice Lige prvaka pogledajte na Germaniji

Prije utakmice

Parižani će se na svom terenu pokušati osvetiti Unitedu za poraz u osmini finala Lige prvaka otprije dvije godine. Podsjetimo, tada je PSG u prvom dvoboju slavio s 2:0, a uzvrat je igrao kod kuće. Manchester je zbog ozljeda i suspenzija u Pariz doputovao s gotovo drugom postavom i tada novi trener Ole Gunnar Solskjaer htio je izbjeći visok poraz.

Ipak, dogodilo se nezamislivo. Dva gola Rashforda i nespretan penal u sudačkoj nadoknadi donijeli su Unitedu pobjedu od 3:1 i prolaz u iduću rundu.

PSG neće imati lagan posao. Zbog ozljeda trener Tuchel ne može računati na Icardija, Bernata, Kehrera, Paredesa i Verrattija. Upitni su i nastupi Marquinhosa, Draxlera i Perreire. 

Tradicija je na strani aktualnog viceprvaka Europe. PSG punih 16 godina nije izgubio utakmicu grupne faze na domaćem terenu, a sve oči bit će uprte u Mbappea. Ako zabije gol Unitedu, postat će najmlađi igrač u povijesti koji je stigao do 20 golova u Ligi prvaka i prestići će Lea Messija.

Solskjaer mora izmisliti novu obranu, Cavani neće debitirati protiv bivšeg kluba

Ni Solskjaer nije bez problema prilikom slaganja momčadi. Ne može računati na najskupljeg stopera svijeta Harryja Maguirea, a neće biti ni Erica Baillyja. Zbog toga će morati mnogo rotirati i postoji dobra mogućnost da ćemo United gledati u novoj, 3-5-2 formaciji.

Edinson Cavani, koji je krajem ovog prijelaznog roka stigao na Old Trafford baš iz PSG-a, ipak neće debitirati protiv bivšeg kluba jer nije prijavljen za utakmicu. 

Osim dvoboja prije dvije sezone u Ligi prvaka, ova dva kluba odigrala su samo još jednu međusobnu utakmicu. U ljeto 2015. PSG je u prijateljskom dvoboju slavio s 2:0.

Koeficijente za večerašnje utakmice Lige prvaka pogledajte na Germaniji

Sastavi

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više