HNL

Pušnik je gledao derbi na Poljudu: Isplatilo se doći samo zbog Kalinića

Miranda Cikotic/Pixsell

SLOVENSKI trener Marijan Pušnik sjedio je na klupi Hajduka tijekom nekoliko mjeseci 2016. godine, što je očito bilo dovoljno za razvijanje dugotrajnih simpatija prema splitskom klubu jer je bio jedan od tridesetak tisuća gledatelja koji su na Poljudu pratili pobjedu Hajduka nad Dinamom, kojom su se Bijeli vratili u borbu za vrh. Dan poslije derbija Pušnik je u kratkom razgovoru za Index prokomentirao utakmicu. 

Kakav dojam vam je ostavio derbi koji ste gledali uživo na Poljudu?

Najvažnije je što je Hajduk došao do tri boda i vratio se u borbu za naslov, ali više sam očekivao od samog derbija, više nogometa. Ne toliko rata i sudaranja glavama. Više sam očekivao od Dinama, da igra opuštenije, da više napada. Ne razumijem zašto se nisu postavili u otvoren gard i igrali nogomet. Mogli su probati napasti i riješiti prvenstvo. Tu sam iznenađen. Nije dobro igrati derbi ovako kukavički. Pune tribine trebale bi biti motiv svim igračima.

Je li vas se netko posebno dojmio u redovima Hajduka?

Bio sam trener Hajduka. Volim taj klub, grad i oduševljenje navijača, ali u ovoj utakmici nitko me se nije posebno dojmio osim Kalinića koji je dobro branio i Kalinića koji je bio strijelac. Dva Kalinića su prevagnula, naročito strijelac, gol je bio majstorija kojom je riješio derbi. Zbog toga se isplatilo sjediti na tribini 90 minuta, zbog ostalog ne. 

Dolazite li često u Split? Kako provodite dana bez angažmana?

Ne dolazim često. Iskoristio sam dva dana da sa ženom opet posjetim Split. Inače sam u posljednje vrijeme više na golf terenima nego na nogometnima. Još uvijek mi se radi, ali korona je promijenila mapu trenerskog posla pa je teško ići u inozemstvo. Ali pratim nogomet i struku, radim analize. Dok sam bez posla, pokušat ću to vrijeme iskoristiti za svoju dušu.

Pročitajte više